1. Forum
 2. Debatten
 3. Mad
 4. Madbudget til 2?

Madbudget til 2?

NæbdyretPerry

NæbdyretPerry

705 indlæg
 • Skrevet

Hej!
Jeg er så heldig at jeg er flyttet sammen med min kæreste igennem 4 år, og det går rigtig godt indtil videre. Men han spiser SÅ MEGET MAD!
Normalt bruger jeg 1000-1100 til mad, medicin(150-350 kr pr. mdr.) og husholdning pr. mdr. Men vi har allerede brugt 2100 kr til sammen, og der er en uge af måneden endnu.
Vi har spist billige retter, smider intet ud og spiser rugbrød og havregryn hver dag - så der kun er et varmt (dyrt) måltid pr. dag. Vi køber frostgrønt og discountmærker på basis ting, fordi det er billigt.

Han har ingen idé om hans madbudget, fra før vi flyttede sammen (typisk mænd ).

Andre der har stået i lignende situation når i er flyttet sammen? Hvad gør i?
Jeg kan jo ikke bede ham om at spise mindre, han er ret slank...

sangius

sangius

4872 indlæg
 • Skrevet

Min kæreste spiser også for 4. '

Vi handler ind 1 gang om ugen, og planlægger derfor altid en madplan. Vi bruger 2400 kr om måneden på mad, 600 kr om ugen - og vi overskrider kun budgettet, hvis vi ikke følger vores madplan.

Cora

Cora

2112 indlæg
 • Skrevet

Min kæreste spiser også en del. Vi bruger 2500kr på mad og husholdning om måneden. Vi har i perioder gjort det til 2000, men det blev lige stramt nok.

Vi spiser som jer et varmt måltid om dagen og der er altid kød og friske grøntsager til...
Vi laver madplan og så handler vi ind efter tilbudene.. Fx. er der tilbud på hakket oksekød - jamen så laver vi en stor portion kødsovs og putter masser grøntsager i. Og så 1 pakke fuldkornspasta og så har vi mad til to dage..
Jeg tror vejen frem for jer er planlægning.
Og så se om I eventuelt bruger penge på noget unødvendigt. Fx. Køber I meget sodavand/slik/snacks.. har I dårlig vane med at købe en masse snacks på tanken?.. Osv.
Gem jeres boner i en periode og så se på hvad I har købt og om der er noget af det der egentlig ikke er nødvendigt.

foodismyaddiction

foodismyaddiction

2457 indlæg
 • Skrevet

Vi lægger 3000 til side til mad og husholdning. Når vi spiser godt og ude ind i mellem, bruger vi alle pengene.
Når vi holder os i skinnet, kan der godt være 1000 tilbage sidst på måneden

supermarket

supermarket

23 indlæg
 • Skrevet

Vi spiser for 1600 om måneden, altså har vi 400 kr hver uge til mad og husholdning. Det er stramt og jeg bliver altså ikke mæt hver aften, men jeg sørger så bare for at spise en ordentlig potion morgenmad/frokost, så er det ikke så slemt Vi går så heller aldrig ud og spiser, eller køber takeaway. Men en madplan er en rigtig god ide, og sørg endelig for at købe store potioner ind når der fx er et godt tilbud på kød, det hjælper virkelig at have fyldt fryseren op

existencia

existencia

454 indlæg
 • Skrevet

Vi spiser for 1400 kr pr måned og får varm mad hver aften. Det er meget stramt, og take-away og spise ude betaler vi ud over. Det kan lade sig gøre ved, at vi laver madplan plus vi ikke er så gode til at spise frokost. I de perioder, hvor vi laver ordentlig frokost, kan vi dog godt overholde budgettet, hvis vi planlægger ordentligt

krapyl

krapyl

36 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Vi bruger 2800 om måneden på mad og husholdning.
Vi køber stort ind, når kød og frostgrønt er på tilbud og laver ellers madplaner.
Ind i mellem er der også til lidt ekstra fx en tur i biografen eller et cafebesøg 😊

sevillaa

sevillaa

649 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Vi bruger omkring 3000 og det er med husholdning. Det fungerer. Men det handler om at kigge på tilbud og så plejer jeg at planlægge en uge frem og handle stort EN gang om ugen.

Stine_nr_5

Stine_nr_5

2581 indlæg
 • Skrevet

Vi spiser for 1200 kroner om måneden men det er eksklusiv restaurantture og lignende der nok sker en gang om måneden vi får til gengæld også nogle gange kød der er til overs fra familiemedlemmer så man skal måske lægge 100 til om måneden.

Det lyder dog ikke som om det er så galt med det ekstra han spiser. Det er jo kun det dobbelte af hvad du plejer at bruge og i er to personer. Men hvis det sprænger det budget du har råd for at få det til at hænge sammen til må han jo betale mere. I kan også aftale at i hver især lægger 1000-1100 kroner i puljen om måneden og så gør hvad i kan for at få det til at holde.

tikkamasala

tikkamasala

5 indlæg
 • Skrevet

Vi bruger også 3.000 i måneden - og der er endda plads til at spise ude engang imellem for det budget.

Vi er lige begyndt at bruge https://www.madplanuge.dk til at lave vores madplan - der kan man lave madplaner udfra hvad der er på tilbud i f.eks Netto. I sidste uge sparede vi næsten 300 kr bare på tilbud!