1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Mou suppe - ernæringsmæssigt?

Mou suppe - ernæringsmæssigt?

cool.dog@live.dk

[email protected]

14 indlæg
  • Skrevet

Ja, jeg ville bare høre hvor sund/usund, Mou suppe er. Fx klarsuppe eller Goullash (tænker altså ikke på den med hvide nudler i). Er det sundt nok eller fyldt med sukker og hvedemel/stivelse?

Stine_nr_5

Stine_nr_5

2581 indlæg
  • Skrevet

Kig bag på varedeklarationen både næringsindhold og indholdsfortegnelse.

Stine_nr_5

Stine_nr_5

2581 indlæg
  • Skrevet

Kig efter indholdet af kulhydrater og om der står noget om stivelse, mel eller lignende i varedeklarationen

cool.dog@live.dk

[email protected]

14 indlæg
  • Skrevet

kIoL sagde:

Kig efter indholdet af kulhydrater og om der står noget om stivelse, mel eller lignende i varedeklarationen

Jeg har tjekket bag på, men jeg er ikke lige den skarpeste til at se, om det, den indeholder, er godt.

Hvis du kan hjælpe, er ingredienserne her:
Suppe (80 %) ((kogt på vand, oksekraftben, okseskanker, porrer, gulerødder, persillerod, selleri, pastinak, salt), majsstivelse, tomatpuré, gærekstrakt, flåede tomater, sukker, krydderier, hvedemel, hvidløgspuré, salt, løg, druesukker, glukosesirup), løg (5 %), kartoffeltern (5 %), kogt oksekød (5 %), rød peber (3 %), champignon (2 %).

Og så er der 4 kulhydrater i pr. 100 gram. En portion er ca. 500 g, så det bliver 20 g kulhydrater. Er det ok?
Er majsstivelse, gærekstrakt, sukker, hvedemel, druesukker og glukosesirup noget der gør, at den er i den usunde afdeling?

Stine_nr_5

Stine_nr_5

2581 indlæg
  • Skrevet

Jeg tror du er lidt for kulhydratforskrækket kulhydrater er ikke kilden til alt ondt og måden hvorpå man afgør om en ret er sund. Selvfølgelig skal man undgå for meget sukker og hvidt brød, men maden er ikke nødvendigvis sund bare fordi der ikke er så mange kulhydrater i.
Jeg kan ikke sige om det er sundt ud fra kun at vide hvor mange kulhydrater der er i. Det er samspillet mellem kulhydrater, protein og fedt der gør forskellen (og selvfølgelig om kulhydraterne er fra sukker eller kostfibre). Det der betyder noget er energiprocenten. http://altomkost.dk/fakta/naeringsindhold-i-maden/energigivende-naeringsstoffer/ Her kan du se hvad anbefalingerne er for hvad du skal have og hvordan du regner ud hvor meget der er i dit mad.
Problemet med din suppe er måske at den ikke mætter så meget og at der ofte er meget salt i færdiglavet mad Hvis du vil gøre den lidt sundere kan du tilsætte dine egne grøntsager eller grov pasta. Det kunne for eksempel være noget kål eller gulerødder. Det smager også godt at blande spidskål og porrer og bruge det som frisk topping på suppe.

Pusheen

Pusheen

1350 indlæg
  • Skrevet

Problemet med mange færdigretter er, at der ofte er for meget fedt, salt og sukker i, og for lidt grøntsager. Er enig med kloL. Tror du er lidt for fikseret på kulhydrater. Man kan ikke leve uden kulhydrater, da det er det, hjernen lever af. Men selvfølgelig er det en god ide at begrænse indtaget fra især hvidt brød og raffineret sukker. Fokuser i stedet på at få en god bund af fuldkorn, da det også er kulhydrat, men mætter godt og har mange vitaminer og mineraler, og varier ellers din kost med mange grøntsager, fisk og protein.