1. Forum
 2. Debatten
 3. Mad
 4. Ny vegetar, nogle gode råd?

Ny vegetar, nogle gode råd?

MissSof

MissSof

39 indlæg
 • Skrevet

Hey

Jeg har nu lææænge villet skære køden fra kosten og blive vegetar, så nu bliver det! Jeg ville allerhelst leve vegansk, men jeg har PCO, og kostsammensætningen ville derfor blive et mareridt uden lige når jeg næste ikke kan tåle kulhydrat. Jeg starter med vegetar eller lacto-ovo-vegetar (kan ikke hitte rundt i de fancy ord, men altså en vegetar som spiser æg og mælkeprodukter). Anyways, kender I nogle gode vegetarkogebøger eller bøger om at være vegetar? Synes jeg mangler noget inspiration, især til gode proteinkilder uden (så meget) kulhydrat, og inspiration til hvad der kunne være gode basisvarer at have.

Det blev lidt forvirrende, sorry, men håber I forstår nogenlunde hvad jeg mener

-Misse

-Misse

6070 indlæg
 • Skrevet

Hej MissSof
Først og fremmest tillykke med dit valg - det er et godt valg som du kan være rigtig stolt af, jeg er selv veganer og jeg er super glad for det - helt klart det bedste valg jeg har taget i mit liv!

Du skal ikke være bange for at du ikke får protein nok der er nemlig langt flere proteiner i en planterig kost end der er i kød, specielt grønne grøntsager som fx. spinat er utrolig rig på protein.
Derudover er kikærter, linser, bønner, osv. også enormt gode og nærende proteinkilder som er super god i en vegetarisk kost.

Jeg vil anbefale dig siden vegetarkontakt.dk http://vegetarkontakt.dk/ det er et super godt sted hvor man kan få en masse hjælp, viden, opskrifter og opbakning fra andre vegetare og veganere.

MissSof

MissSof

39 indlæg
 • Skrevet

Tak Misja, der vil jeg da gå ind og se Det vigtigste for mig er at jeg kan få en masse protein uden at der også skal være en masse kulhydrat. Jeg vil gerne prøve at leve overvejende vegansk, men synes det er et sted at starte!

Shinobi

Shinobi

6964 indlæg
 • Skrevet

Der findes så mange gode veganske Blogge, hvor du kan få inspiration!
Som Misja siger, så er det massere af proteiner (kalk, vitaminer, osv) i grøntsager.
Der findes et .hav af salater du kan lave. Et godt tip er at riste evt pinjekerner eller græskarkerner og putte i salaten, så den får en dejlig sprødhed. Derudover er græskarkerner vildt sunde! Og du kan lave salater ud af så mange forskellige ting. På vegetarkontakt.dk er der en masse opskrifter!

Shinobi

Shinobi

6964 indlæg
 • Skrevet

vegetarkontakt.dk/?vegetar=opskrifter

vegansketanker.wordpress.com/2010/08/01/hvordan-far-du-protein-nok-som-vegetar/

thomaserex.wordpress.com

hijaluna.wordpress.com/category/alle-veganske-opskrifter/

Mila

Mila

1824 indlæg
 • Skrevet

Hvis du mangler inspiration til lækker mad

http://woman.dk/forum/1060/topic/76045

Michala

Michala

2 indlæg
 • Skrevet
Så sejt, at du har taget springet! Jeg håber, at du har fundet nogle gode opskrifter. Men hvis du stadig savner inspiration, så har jeg samlet en masse vegetaropskrifter her på denne side Micadeli.com - du kan finde linket her: https://www.micadeli.com/alle-opskrifter/ 

Kh Michala
thomasloewe

thomasloewe

7 indlæg
 • Skrevet
Vi har været meget glade for vores vegetariske retter i de forskellige måltidskasser, vi har prøvet gennem tiden. Blandt andet har vi fået fra RetNemt og Nemlig.com, og det har været ganske godt og mættende på trods af meget lavt kalorieindhold. Det kan også være en god måde at komme igang med en plantebaseret diæt, da måltidskasserne jo er sammensat af professionelt personale som ved præcist hvad der giver den nødvendige næring :) Og du sikrer ligeledes at du stadig får en varieret kost, selvom kødprodukterne er skåret fra. Som du kan se her, er der mange vegetariske måltidskasser at vælge imellem: https://xn--bedstemltidskasse-frb.dk/maaltidstyper/vegetar/
hendemedhund

hendemedhund

7 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Jeg kan klart anbefale Wolt, hvis du skal have take away. Der er mange forskellige muligheder for en vegetar. Du kan bruge koden JATAK25KR, så får du også 25kr i rabat via Wolt promo code
caspercortsen

caspercortsen

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Super, det skal du nok blive glad for - det er slet ikke så kompliceret eller svært at spise vegetarisk.
Jeg bruger selv opskrifter fra https://madogdrikke.dk/opskrifter/ og https://www.vegetarkontakt.dk/opskrifter

Seneste tråde