1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Stop de 5 ting du gør med din kop te

Stop de 5 ting du gør med din kop te

tira

tira

2 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Ja, det ikke kun Georg Orwell der har noget på hjertet hvad angår pli og skik indenfor te-verdenen. Sjovt nok, har den kendte forfatter fat i noget og 50 år senere... Tjah, vi har ikke rykket os en flække. Hans manifest ligger på nettet, men her er 5 ting som jeg synes skal stoppe:

1. Drikker du sukker med te, eller te med sukker? Stop det, eller drik hellere en dåsesodavand som også indeholder 39 sukkerknalder.

2. Kop eller Glas? Jamen, det spørgsmål vil jeg ikke prøve at besvare.

Men hvis du anvender glas og får brændt din underlæbe så er du selv uden om det. Glas er nemlig en bedre varmeleder sammenlignet med en kop.

3. "Livets drik", "Eliksir" eller "trylledrikket". Nej, nej og atter nej. Der findes desværre ikke en mirakel drik, og man er hellere ikke sund fordi man drikker te. Sundhed er heldigvis et helhedsbillede, og kræver at du gør flere ting end blot at drikke en kop te. Forestil dig at du inviterede den usundeste person i din vennekreds til en kop te. Ville personen være kureret efter den kop?

Med det sagt så indholder te masser af sundhedsfremmende indholdsstoffer og er en god ide at drikke i ny og næ ;)

4. Tebreve - Teens fjender, men dovenskabens helte. Smagen og kvaliteten i tebreve er forfærdelig sammenlignet med løs te. Det tager trods alt en hel sæson før tebreve når frem til din te kop (jeg fanger mig selv nogle gange i at ty til tebreve). Man ved først hvad man går glip af, efter man har smagt frisk lækkert te købt fra en tesalon med en høj omsætningshastighed (så varerne altid er friske)

5. Drikker kaffe fremfor te..!! Kaffeånde, baskende koffein indhold, bitter og tung smag. Listen fortsætter. Te er bedre end kaffe. Hvorfor? Jeg er desværre ikke læge men - Jeg har en politisk holdning til denne sag.! :P hehe

Manifestet er ikke lige efter Orwell's egne udsagn. Men dem kan man læse her: http://www.booksatoz.com/witsend/tea/orwell.htm

Jeg har skrevet om teens kemiske indhold på en anden hjemmeside. Men jeg lidt i tvivl hvad angår links/reklame for andre hjemmesider, men skriv endelig her på tråden hvis i er interesseret i at høre nærmere :)
tira

tira

2 indlæg
  • Skrevet
Læs evt. hvor godt te er for helbredet her. Ellerteens historie og meget mere

Seneste tråde