1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Vegetar dag

Vegetar dag

pinkboho

pinkboho

1154 indlæg
  • Skrevet

Jeg har fået min kæreste overtalt til, at vi en gang om ugen har vegetar dag (dog på bekostning af, at jeg laver maden - for det gør jeg jo ikke i forvejen) Derfor ville jeg høre jer, om I har nogle gode opskrifter på noget forholdsvist billigt mad, som jeg kan lave.

Tænker lidt i retning af noget soya, tofu, linser o.l. som jeg kan lave til noget kødlignende mad :o)

Amanda-Maria

Amanda-Maria

114 indlæg
  • Skrevet

Grønsagslasange. Morneysovs og forskellige grønsager. fx, tomat, aubergine, squash, og så krydr det med fx citronsaft, rosmarin og timian - det er noget billigere end tofu.

Har aldrig lavet noget med linser eller soya, men fx perlebyg, bulgur og knækkede hvedekerner går rigtig godt i salater. Skal salaten mætte noget mere... den der mæthedssmag... så er svampe gode ligesom nødder og bønner.

Vegetar burger er lavet af grønsager, krydre stægt som man kan lide, mellem to store hatte fra svampe - det kan smage virkelig godt.

moroccan

moroccan

1538 indlæg
  • Skrevet

http://www.seriouseats.com/recipes/topics/vegetarian/index.html

 

Her er en masse både vegetariske og helt veganske opskrifter. Hans opskrifter er virkelig gode og gennemtestede. Falafel er f.eks. rigtig billigt at lave, du kan købe en stor pose kikærter til 15 kr., og de bliver jo fordoblet i vægt når de har ligget i blød. 


Den her suppe er rigtig god: http://www.seriouseats.com/recipes/2016/03/west-african-inspired-vegan-peanut-sweet-potato-soup-recipe.html

black1

black1

586 indlæg
  • Skrevet
Denne flinke man har en masse gode (Veganske) opskrifter delt op i kategorier:https://thomaserex.com/category/aftensmad/ :-) 
Drian

Drian

27 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Jeg laver ofte en gryderet med røde/gule linser, som smager utroligt godt! Det du skal bruge er: linser, løg, hvidløg, ingefær (kan undværes, men giver en god smag), hakkede tomater (på dåse), grøntsagsbouillon, spidskommen, koriander og frisk eller tørret chili. Man starter med at snitte løg, hvidløg og ingefær, hvilket herefter kommes i en varm gryde med olie, hvor det svitses sammen med krydderierne i ca. 5-10 min. Herefter kommer du linserne (skal skylles først), tomaterne og grøntsagsbouillon opløst i kogende vand i gryden. Det hele skal simre i ca. 30 mins tid, og skal så bare smages til med krydderier (husk dog at røre rundt jævnligt, da det ellers brænder på). Kan evt. serveres med noget naanbrød eller andet til :)