1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Vegetaropkrifter

Vegetaropkrifter

sianca

sianca

624 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Hej, alle!

Jeg er vegetar og søger lidt inspiration til at variere min mad, da det er gået op for mig, at jeg spiser meget ensformigt. Opskrifterne må selvfølgelig ikke indeholde kød, fisk, skaldyr eller ost der er lavet med animalsk osteløbe.

Jeg søger primært forslag til aftensmad, men alle andre forslag er mindst ligeså velkomne!

Tak på forhånd

Sianca

Fuglpåpind

Fuglpåpind

2275 indlæg
  • Skrevet

Brocollisuppe er et stort hit hos både min søn og jeg, og mine kødspisende venner

1 brocolli
½ dåse kokosmælk
Lidt chili og hvidløg
½ rødløg
Knorrs grøntsagsboullion (den der som kan komme direkte i sovs/suppe. Ca. halvdelen af den)
Ca. 500 ml. vand

Du hakker chili, hvidløg og løg fint, og steger på lidt jomfruolivenolie.
Så kommer du brocollibuketterne i, og hælder vand sammen med. Lad det koge indtil brocollien er godt blød. Kom kokosmælk og boullion i, lad det koge op.
Blend det hele sammen, lad det koge lidt op igen og voilá.
Serverer jeg gerne med hakket persille og chiafrø Stort hit... Jeg laver bare 3 gange så meget (ved 3 brocolli bruger jeg dog faktisk kun 1 hel dåse kokosmælk)

Emmelyn2013

Emmelyn2013

1804 indlæg
  • Skrevet

Prøv vegetarkontakt.dk der er en masse opskrifter

jeg kan ikke lige overskue at skrive opskrifterne ned lige nu, men jeg kan kort opridse nogle retter jeg er ret glad for

Falafel (hjemmelavet selvfølgelig) evt i pitabrød, med hjemmelavet hummus eller guacamole (avocado, hvidløg, citron og lidt Soya yoghurt evt Alpro natural) og salat efter behov. Men de kan også spises med evt bønnefritter og sprøde kartoffelskiver

Linsegryde- egentlig bare alle de grøntsager du kan lide, svitses i en gryde. Dertil en dåse flåde tomater, en halv liter grøntsagsbouilion, ca en dl røde linser, salt, peber og lauerbærblade. Spises med groft brød.

Butterdejstrekanter med grøntsager, røde bønner og mexicanske krydderier- så bliver de sådan ret samosa-agtige.

Bulgur vendt i olivenolie med citron og en masse hakket persille og lidt salt- der i kan jeg godt lide kikærter, soltørrede tomater, syltede peberfrugter og lidt ruccola salat- men kun fantasien sætter grænser

Grøntsagslasagne (tjek varedeklarationen bag på om de indeholder æg, eller spor af æg. Fuldkornsplader er oftest sikre)
Lav som almindelig lasagne- bare med en masse grøntsager i stedet for kød. Bechalmelsovsen laves på eks. havremælk eller soyamælk. Og i stedet for ost (har ikke prøvet soyaost endnu- så kan ikke stå inde for det), kan du drysse med lidt rasp på toppen, for at gøre den sprød. Men det er ikke en nødvendighed.

Og ellers er det asiatiske køkken, spækket med muligheder- der findes en masse retter med bare grøntsager og evt tofu- som kan serveres med ris, eller nudler uden æg.

Jeg prøver så vidt muligt at finde på mad hvor jeg kan bruge bønner, linser eller kikærter. Det er super gode kilder til protein.

Samtidig spiser jeg rigtig mange valnødder, da det er en god kilde til b12 og mandler for jern.

Mit helbred kommer først, og derfor er det ikke nok bare at spise grøntsager.

Her inde kan du også finde opskrifter "regitzes køkken"- det er ikke som sådan vegetarisk. Men hun har en virkelig lækker opskrift på chokoladekugler- den skal du prøve. De er stærkt vanedannende

LadyFox

LadyFox

11848 indlæg
  • Skrevet

Emmelyn2013 sagde:

Prøv vegetarkontakt.dk der er en masse opskrifter

jeg kan ikke lige overskue at skrive opskrifterne ned lige nu, men jeg kan kort opridse nogle retter jeg er ret glad for

Falafel (hjemmelavet selvfølgelig) evt i pitabrød, med hjemmelavet hummus eller guacamole (avocado, hvidløg, citron og lidt Soya yoghurt evt Alpro natural) og salat efter behov. Men de kan også spises med evt bønnefritter og sprøde kartoffelskiver

Linsegryde- egentlig bare alle de grøntsager du kan lide, svitses i en gryde. Dertil en dåse flåde tomater, en halv liter grøntsagsbouilion, ca en dl røde linser, salt, peber og lauerbærblade. Spises med groft brød.

Butterdejstrekanter med grøntsager, røde bønner og mexicanske krydderier- så bliver de sådan ret samosa-agtige.

Bulgur vendt i olivenolie med citron og en masse hakket persille og lidt salt- der i kan jeg godt lide kikærter, soltørrede tomater, syltede peberfrugter og lidt ruccola salat- men kun fantasien sætter grænser

Grøntsagslasagne (tjek varedeklarationen bag på om de indeholder æg, eller spor af æg. Fuldkornsplader er oftest sikre)
Lav som almindelig lasagne- bare med en masse grøntsager i stedet for kød. Bechalmelsovsen laves på eks. havremælk eller soyamælk. Og i stedet for ost (har ikke prøvet soyaost endnu- så kan ikke stå inde for det), kan du drysse med lidt rasp på toppen, for at gøre den sprød. Men det er ikke en nødvendighed.

Og ellers er det asiatiske køkken, spækket med muligheder- der findes en masse retter med bare grøntsager og evt tofu- som kan serveres med ris, eller nudler uden æg.

Jeg prøver så vidt muligt at finde på mad hvor jeg kan bruge bønner, linser eller kikærter. Det er super gode kilder til protein.

Samtidig spiser jeg rigtig mange valnødder, da det er en god kilde til b12 og mandler for jern.

Mit helbred kommer først, og derfor er det ikke nok bare at spise grøntsager.

Her inde kan du også finde opskrifter "regitzes køkken"- det er ikke som sådan vegetarisk. Men hun har en virkelig lækker opskrift på chokoladekugler- den skal du prøve. De er stærkt vanedannende

Hva'satan Emmelyn, er du vegetar?

sianca

sianca

624 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

TUSIND tak for svarene, I to! Hvor lyder det bare lækkert

Emmelyn2013: Bare dét at der er chokolade i, så er jeg solgt hun ser også ud til at lave nogen virkelig lækre retter. Man kan også altid selv lave vegetariske versioner af dem, hvis man orker. Tusind tak for rådet!

fe'en

fe'en

168 indlæg
  • Skrevet

Bare et nysgerrig spørgsmål - er du så ikke veganer? Synes bare de vegetarer jeg kender spiser fisk, skaldyr, mælkeprodukter og æg? Men det er måske mere flydende end jeg troede

sianca

sianca

624 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

De er ikke vegetarer så. De er nærmere pescotarer. En "rigtig" vegetar (som jeg er) spiser hverken kød, fisk, skaldyr eller bruger ost med animalsk osteløbe, da animalsk osteløbe er udvundet af kalvemaver. En veganer spiser/bruger ingen animalske produkter overhovedet

Emmelyn2013

Emmelyn2013

1804 indlæg
  • Skrevet

okay mega sent svar, og lidt af svaret har du jo allerede fået Foxy - men helt præcist er jeg blevet veganer, for mavens skyld

CecillieL

CecillieL

1943 indlæg
  • Skrevet

Jeg benytter mig gerne af blogs og ellers har jeg lige fået bogen Grøn hverdagsmad fra River Cottage af Hugh Fearnley. Den er anbefalelsesværdig!