1. Forum
  2. Debatten
  3. Mode
  4. Kontorelev i staten

Kontorelev i staten

sunyan

sunyan

4 indlæg
  • Skrevet

Hej,

 

Jeg skal næste måned starte som kontorelev i staten, hvilket også er helt fint.

Jeg er dog i tvivl om hvilke forventninger der er til elever mht tøj osv., også fordi jeg kun er 19 år gammel.

Jeg ved godt, at jeg ikke kan komme med hullede jeans og en gammel og slidt t-shirt, men hvad går man egentligt med, med tøj? Der er ikke blevet snakket om hvad for noget beklædning vi skal gå med, men jeg tænker selv, at tøjet skal være pænt.

Jeg har haft 2 indtryk, som også har gjort mig i tvivl. Den ene dame jeg så derinde, havde høje sko på, nederdel og "klassisk" klædt på som en kontordame. En dame i slut 50-erne havde bare et par jeans og en tunika på.

 

Hvad tænker I? specielt når det er inden for staten.

Karsemille

Karsemille

2090 indlæg
  • Skrevet
Jeg er elev i staten og det er altså ikke fordi du absolut skal gå i noget fint. Tag noget på som du synes er behageligt. Jeg kender en som et alt for overdressed som elev på arbejdet, og det er jo hendes eget valg, men ingen af de andre elever glæder dig som hende. Selv går jeg i trøjer og T-shirts og Jeans, bare det jeg ville have på til hverdag. Og det har alle der hvor jeg arbejder i hvert fald, så jeg føler mig ikke malplaceret overhovedet.

Det kan også sagtens være at de fine personer du har set har været jurister. Der er det forskelligt hvad de går i, men oftest er det finere tøj, selvom der er nogle ude ved os der også sagtens kan gå rundt i T-shirt og Jeans.
Taylor

Taylor

39 indlæg
  • Skrevet
Nu har jeg selv en kontoruddannelse bag mig, dog ikke i staten.. Der var lidt forskellige opfattelser af hvad man ''kunne tillade sig'' at have på.. F.eks. havde en af de andre elever ofte sportstøj på (trænings leggings og en lidt løs bluse), hvilket i min afdeling absolut ikke var velset!
Jeg havde almindeligt hverdagstøj på, som kunne være alt fra kjoler (ikke lårkorte og alt for nedringet), til toppe, jeans, bluser, sweatshirts, skjorter... Nogle dage havde jeg støvler på, mens jeg andre dage havde ballarina, sneakers og højhælede.. 

Tag noget tøj på du føler dig tilpas i, uden at det er sportstøj og alt for udfordrende.. Husk på at uanset hvad, så sender dit tøj også et signal om hvem du er som person. :-) Held og lykke med elevpladsen..