1. Forum
  2. Debatten
  3. Mødre
  4. Bryllup med eller uden baby?

Bryllup med eller uden baby?

Akaalias

Akaalias

1 indlæg
  • Skrevet

Hej mødre

Min kæreste og jeg skal til at planlægge bryllup. Da corona jo har udskudt en masse planlagte bryllupper, giver det sig selv, at vi er nødt til at tage noget, der er ledigt. Så det bliver enten noget til foråret 2022 eller sent efterår 2022 - eller også skal vi helt over i 2023.

Men... ift projekt baby... jeg er ikke gravid endnu, og det er jo aldrig til at planlægge,hvornår det sker.  

Hvilke fordele og ulemper er der ved;

1) at planlægge og holde bryllup, inden der kommer børn og stor mave i kjolen

2) at vente til baby er født

Umiddelbart hælder jeg mest til at holde bryllup imens jeg er gravid, så vi ikke skal tænke på bl.a. barnepige til selve dagen, men måske det er det mindste problem? Det må I vide, tænker jeg 😊 Og I ved allerede i forvejen meget mere end jeg gør, hvad angår børn 😁

Så: hvad ville I gøre? Og hvorfor? 😊

1987-male

1987-male

3216 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Nu kan det godt være jeg tænkter totalt oversimpelt men hvis jeg var kvinde ville jeg aldrig få børn midt i under bryllupsprocessen. Er det med at få børn virkelig så meget anderledes fra alle andre ting i livet? Aldrig to store ting på en gang. Jeg ville adskille disse to ting for at ku tage en ting at gangen. Dvs. enten få et barn inden bryllupet og være helt sikker på at hun/han har det godt og trives godt med en barnepige, og så kan man holde bryllup og 1000 fester hvis det skal være. Barnet først. Det er da ikke bryllupet der er vigtigt. Barnets ve og vel er da første prioritet. Og det mindste stress skal fjernes, hvis det kan. Du har da bare brug for at gå stille og rolig rundt i haven med en stor mave og få ro på. Eller - få barn efter bryllupet, der er ro på igen, det har været et godt bryllup og nu er det tid til børn og så fuld fokus på det uden alle mulige andre ting i hovedet. Men det er bare min personlige holdning, jeg kan sagtens multitaske, måske bedre end andre endda, men jeg gør det aldrig, med mindre jeg virkelig skal. Livskvaliten findes så langt væk fra multitasking som muligt. Det samme her. Værdsæt bryllppet og værsæt graviditeten. Og værdsæt dem en af gangen uden at have en eneste tanke om det andet. Og så som bonus: (det fysiske og helt lavpraktiske) så slipper du for som du siger det praktiske med at finde en kjole der passer til en stor mave + det fysiske ved at man skal flytte sig hele tiden, det er mere hårdt når man er gravid. Man tænker ofte "jah men der er ikke så meget, det er ikke noget problem at finde en kjole og så meget skal jeg heller ikke flytte mig..." Tro mig, livet har det med at overraske en, selv der hvor man har dobbeltsikret alt. Jeg kan nævne dig 20-30 eksempler fra mit eget liv, hvor jeg havde 100% sikret alt og alligevel hoppede der noget frem som man ikke havde forudsagt overhovedet, man nåede sit mål, stadig, uden problemer, men just, why should that happen. Det viser bare - hav altid en buffer zone, de der 20-30% du altid kan levere ekstra i en hver situation i livet. Ikke at jeg har opskriften på det hele, men de fleste mennesker slapper af når de bliver trætte. Jeg slapper af, også hvis jeg ikke nærmer mig at blive træt overhovedet. Når der så opstår situationer, hvor andre har brug for at slappe af, har jeg ikke, fordi det er her energireserverne går ind, selvom de aldrig skulle ha gået ind. (det var jo bare dig, haven, blomsterne, barnet, og graviditeten) Alligevel må jeg/vi smide energireserverne ind der. De der livets overraskelser, udfordringer... de har deres eget liv. De kommer uden at spørge. Læs gerne indlægget igen efter alt er overstået hos dig, så kan du bedre se hvad jeg mente med at bevare energireserverne "den gang". Såh, safety first, en ting af gangen, bare min holdning :)
Lily-pie

Lily-pie

191 indlæg
  • Skrevet

Det er svært, jeg stod i den samme situration da jeg skulle giftes, det var dog mere, skal jeg fri til min kæreste så vi kan nå at blive gift inden vi har to børn, eller skal jeg vente på at han frier og så holder vi bryllup med to børn.. (jeg valgte at fri, jeg var dog ikke gravid)

På den ene side kan det være stressende at planlægge bryllup, og det er ikke mindre hårdt når man så er gravid..

Hvis du er meget gravid når i skal giftes kan du ikke nødvendigvis vælge hvilken som helst kjole du gerne vil

Du kan ikke drikke, og holder ikke i så lang tid til festen som hvis du ikke var gravid pågrund af graviditeten gør dig træt

På den anden side vil jeg fortælle hvordan det var for os at blive gift når man har et lille barn.. 

Vores dreng blev syg dagen før vores bryllups dag, så han var vild pjevset hele dagen, og lå i barnevognen ved soden af der hvor vi spiste, jeg havde rigtig meget fokus på ham og ikke så meget på mig og min mand fordi jeg var bekymret for hvordan han havde det og hvad han lavede.
Der var også problematikken med at holde styr på hvem der havde "børne vagten" elelr hvem det var der så efter ham, som så også gjorde at der var nogen gæster som heller ikke var helt til stede under brylluppet fordi de var babysittere. ud over det så var der også bryllups rejsen, hvem skal passe barnet imens man er på bryllupsrejse..

Ikke fordi jeg ikke havde et godt bryllup, men jeg vil råde folk til at blive gift før de får børn, fordi så det meget nemmere, og man kan fokusere på sig selv og sin mand og være mere i nuet.. 
Men jeg ved ikke hvordan det er at blive gift når man er gravid, for det ville jeg også godt kunne forestille mig ville være lidt hårdt.