1. Forum
  2. Debatten
  3. Sex
  4. Anerkendelse gennem sex

Anerkendelse gennem sex

Baremig

Baremig

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg er lige blevet single efter et ret kort forhold på kun 2 måneder. Jeg er lige flyttet hjemmefra i august, og nu har jeg en masse alenetid til at tænke over tingene. Jeg har indset at jeg er utrolig dårlig til at nyde mit eget selskab. Jeg har fjollet lidt rundt med en, som jeg har set to gange nu, hvor det kun handler om sex. Her til aften vil jeg så gerne se ham, men han virkede ikke til at være interesseret. Det går her op for mig, at jeg søger rigtig meget anerkendelse gennem sex. Det er som om, jeg har brug for sex for at føle mig godt tilpas og føle jeg er noget værd. Derudover har jeg lyst til sex hele tiden, og kan nærmest ikke får nok. Er det normalt? Er jeg afhængig af sex? Kan slet ikke finde rundt i mit hoved. Er der nogen der har det på samme måde, og evt. har nogle råd til hvordan man håndterer det?
Jill44

Jill44

18 indlæg
  • Skrevet
Det lyder som om du er i er forhold med dig selv
1987-male

1987-male

3103 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Det interessante er om du har fysisk lyst til sex og når det fysiske behov er stillet, så føler du dig noget værd - ELLER om det er helt omvendt. Du har egentlig fysisk ikke så meget lyst til sex, men det at blive anderkendt og værdsat af det modsatte køn, og den eneste måde, du føler, at du kan blive det på, er gennem sex. Den er jo lidt svær. Kig tilbage på din barndom. Hvis problemet ligger i det første, så kig på din adfærd, kost, osv osv. Har du haft mange spændingsskabende aktiviteter gennem dit liv, spist mad der gav et kick uden lige hele tiden, cola, snacks, stoffer, ekstrem stress 24/7 - altså har du bare været "på" noget hele tiden, der kunne have trigget en eller anden fysisk afhængighed. Fart, skydespil, estrem forbrug af romantiske film som notebook osv osv hvor sex bliver fremstillet "overromantisk" osv. så du nærmest har et fysisk behov for det konsekvent. Nu skal det ikke lyder som om, at bare fordi man har drukket en helt masse cola som lille, så skal man have en helt masse sex nu :D Se det brede billede :) Men har der været ballance der, på det fysiske, så er det nok ikke der problemet ligger. Så er det over i det psykiske. Har du hele tiden fået at vide, at du er en køn pige, men egentlig bare skulle ti stille når andre taler, så har du "programmeret" din hjerne til at sige: Jeg er ikke noget værd som person, men mit ydre er fantastisk. Ergo, jeg kan nok ikke få det modsatte køn med min personlighed, men det bør kunne lade sig gøre med det ydre. Og når det så er lykkedes en gang, to gange, tre gange, så har det givet en selvforsærkende effekt "hvis jeg skal værdsættes, så skal det være gennem sex, ergo så skal jeg have sex hele tiden". Og hvis jeg ikke får sex, så bliver jeg ikke værdsat. Bliver jeg ikke værdsat, føler jeg tomhed, depression, osv osv. Så find først ud af, hvor problemet ligger, det fysiske eller det psykiske. Hvis det er det fysiske, så skru ned for alt den fart og spænding i hverdagen, så kræver kroppen ikke sex, for at slukke det og slappe af. Er det det sidste - den er lidt sværere, der skal du hen og ja, helt ned til roden af din personlighed og i gang med en værdsættelsesprocess af dig selv, hvor du skal være den der værdsætter dig selv for den du er, og ikke fyre gennem sex. Det er rigtig usundt for dig i længden. I forhold til om du er afhængig - lad være med at have sex med nogen i en måned og kigge på seksuelt pirrende materiale. Skriv så dine følelser ned, når de er mest ekstreme. Hav sex igen, og lige efter du har fået sex, så kig på papiret, fordi så har du fået dit "stof" og er mere klar i hovedet. Hvis du tænker "holy shit, someone got a problem here" mens du læser det, så har du det nok også, og så er det ind og søge hjælp et sted :)
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Først og fremmest: Du er 20.... Det er HELT normalt at være hormondreven...
Dernæst: Det er også HELT normalt at føle sig lidt alene, når man er vant til at bo som familie. Du skal bare passe på du ikke føler dig ensom.
Og selvom det også er forholdsvist normalt at skabe selvværd, anerkendelse, validering eller hvad du nu vælger at kalde det, igennem sex, så finder du på et tidspunkt også ud af at det er helt ok (og ofte en del mere ukompliceret) at søge det igennem andre ting. Eks. dit arbejde, dit studie, dine evner i en sportshal/teater/cafe. Faktisk ALLE steder hvor du er dygtig til noget, eller har en betydning for andre i et fællesskab. Du skal bare finde noget at give dig i kast med, og start så med at rose/anerkende andre for deres bidrag, så begynder de også at gøre det samme overfor dig.