1. Forum
  2. Debatten
  3. Sex
  4. Kronisk svamp

Kronisk svamp

Tasjus18

Tasjus18

1 indlæg
  • Skrevet
Hej allesammen! Det bliver nok eg langt indlæg, sry. Har det sidste år døjet meget med svamp (8-9 gange) og har hver været til lægen to gange, dog sagde jeg ik hvor ofte jeg har haft det. Det er mega træls at altid skulle have svamp, og jeg får det kun når jeg har ubeskyttet sex... kæresten er væk halvdelen af året, og da er jeg ik plaget at noget at det. Vi har mistænkt glidekremen, og den er nu udskiftet, jeg har prøvet at undgå sukker, virkede ik. Bruge vivag kapsler regelmæssigt, sådan ca 3 om ugen, og nu er den nok gal igen... har i nogen bud på hvad forebyggende, der kan bruges mod svamp? Jeg er simpelten dødtræt af det, og sidst sagde lægen bare “jeg kan umiddelbart ikke se noget”, men fik dog udskrevet fluconazol🙄 vi havde sex for tre dage siden, og ærligt, så var jeg ekstremt tør og det sviede som bare pokker efter, og fik nogle revner. Vi havde så igen for to dage siden, og svien er kun blevet værre og revnerne også, andre der har oplevet det efter sex, uden at det faktisk er svamp?
banditqueen

banditqueen

135 indlæg
  • Skrevet
Hej. Jeg kan sige så meget at det er candida svamp du har og at du formentlig har en overvækst i kroppen der kommer til udtryk ved udbrud. At undgå sukker er ikke nok. Du kan søge på candida diet og der kan du se at det er mere omfattende end som så:) Der er også en række andre symptomer der kan påvirke din krop og psyke hvis du er i den situation. Drop intim sæbe hvis du bruger det, og gå i bad hver dag. Hvis du har mulighed for det, så lad være med at barbere dig og bruge cremer og alverdens mærkelige ting lavet til underlivet. Ja, glidecreme kan gøre noget, eller din mand kan bære rundt på bakterier. Men det er nok ikke tilfældet hvis du får det uafhængigt af ham. Tænk over om du har været på penicillin kur eller antibiotika hvilket også kan fodre candida svampen ligesom sukker, gær, mælkeprodukter osv. Gå i bomuldstrusser og ikke syntetstof, og sov uden undertøj så din mis kan få luft:)
anothergirl

anothergirl

787 indlæg
  • Skrevet
Hej, Jeg tror simpelthen ikke på, at du har haft svamp SÅ mange gange. Hvis jeg var dig, ville jeg bede din læge om en henvisning til gynækolog for yderligere undersøgelse. Jeg har selv en underlivssygdom (Lichen Sclerosus), der af mange (især læger) forveksles med svamp. Jeg synes at det er værd at blive tjekke for den. Jeg siger ikke at du har den, men man ved jo aldrig. Gynækologen kan nok uanset hvad hjælpe dig :-)
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Den mest almindelige årsag til svamp er helt simpelt, at man tørrer sig (når man har lavet stort) den forkerte vej, så man får bakterier ind i skeden. Hvis du gør det, så start lige der. Og så er der bare nogle mennesker, hvis kropssafter modarbejder hinanden. Jeg havde også en kæreste, der gav mig svamp konstant. Og det er vist noget med, at mænd kan bære rundt på svamp uden at man kan se det, så måske er det ham, der skal have en kur, så han ikke smitter dig igen og igen.
CykelFyr

CykelFyr

34 indlæg
  • Skrevet
Det kan godt skyldes overvækst af Candida i tarmfloraen. Normalt holdes den gærbakterie nede af andre bakterier, men ved kur med skrap antibiotika kan disse bakteriestammer forsvinde, og så har man "kronisk" overvækst af Candida, og evig sukkertrang fordi den omsætter det meste af det sukker man ellers ville få fra maden. Der findes en Candida-diæt: https://akupunktur-akupunktoer.dk/sygdomme/candidasvamp-candida-albicans/ (Det er primært listerne over hvad man skal undgå, og hvad man må spise, at jeg henviser til). I alvorlige tilfælde kan det dog være nødvendigt med en fækal transplantation, for at indføre den eller de manglende bakterier igen.