1. Forum
  2. Debatten
  3. Sex
  4. Prævention og nødprævention

Prævention og nødprævention

FruLarsen

FruLarsen

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg er så heldig både og at ha fået en kæreste og godt gang i mit sexliv! Men nu står jeg og føler mig lidt alene med disse spørgsmål, og lægen var ikke til så meget hjælp idag, har dog fået en ny tid, forhåbentlig hos en anden læge.. Nå men vi havde ubeskyttet sex den første gang, jeg tog en fortrydelsespille og den har virket efter bogen. vi var så fandens uheldige at kondomet sprang igår og opdagede det først efter. jeg har så været til læge idag og han sagde god til jeg måtte tage en pille mere i samme cyklus. Mit spørgsmål er bare så om jeg kommer til at fucke op på hormoner i en længere periode nu så? Fik min mens 20 dage før på den 1 pille, samt jeg har haft noget ømhed, især under sex. er lidt bange for jeg nu fucker hele mit system op, da pillen jo ikke er sund, slet ikke 2 i samme cyklus. hvad er jeres erfaring? Så kommer vi til prævention. det har jeg gået lidt og tænkt på. jeg var på p-piller i 2 år fra da jeg var 16. men fik en masse bivirkninger af dem (daglig hovedpine, vægtøgning, træthed, depression) samt jeg glemte ofte at tage pillen. jeg har hørt om p-plaster og det vækkede virkelig min opmærksomhed, hormonerne bliver jo optaget i blodet og plastret skal kun skiftes en gang i ugen. det lyder virkelig som noget for mig! Men læge sagde dog det ikke var noget de anbefalede ofte, hvorfor mon? Nogle der har erfaring med p-plaster eller evt kan anbefale en anden god prævention som er nem at holde styr på? Vh En dejlig forelsket tøs med en masse spørgsmål kørende i hovedet :)
Jonasfrapuls

Jonasfrapuls

133 indlæg
  • Skrevet
Gør det til en daglig rutine at tage pillen. Evt i forbindelse med tandbørstning. Du kunne evt prøve andre mærker af piller, for at se om det hjælper på bivirkningerne. Har du overvejet spiral? Eller p-ring? Skulle være gode til dem der har det med at glemme deres piller.
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Det lyder som du siger at du ikke bruger nogen prævention ud over kondom ?
Hvis det er tilfældet, så er det jo også fint nok. Men i et fast forhold, og når kondom nu er så fandens dårlig en præventionsform (det er fint mod sygdomme, men ikke ret godt mod graviditet), så burde du måske overveje P-pille, eller spiral. Alternativt, så kan i prøve med creme, men det sætter en begrænsning for spontaniteten, lige som så mange andre "ad hoc" præventionsformer.
For ja, fortrydelsespillen, er principielt set bare en meget kraftig P-pille, og den smadrer din cyclus fuldstændigt. Du kan naturligvis godt tage en mere i "samme" cyclus, du får nok bare de samme symptomer igen.
Kvindei40erne

Kvindei40erne

145 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes du skal tale med din læge om at få en p stav. Det duer ikke med p-piller hvis du ikke får dem taget og lyder som om, at du har for mange gener af dem