1. Forum
  2. Debatten
  3. Skønhed
  4. Min kæreste vil ikke tage en klamydiatest

Min kæreste vil ikke tage en klamydiatest

Anonyym

Anonyym

3 indlæg
  • Skrevet
Hej alle. Jeg står i et meget frustrerende og forvirrende dilemma lige nu. Sagen er den, at jeg for 3 år siden mødte min kæreste. Vi gik fra hinanden sidste år, og fandt så sammen igen nogle måneder senere. Jeg har ikke været sammen med andre, og jeg er blevet testet i oktober med en negativ klamydiatest. Han har indrømmet at han har været sammen med en del - uden beskyttelse - og derfor har jeg bedt ham om at blive testet. Der er nu gået 6 måneder, og manden har f.... stadig ikke været afsted til lægen. Jeg kan simpelthen ikke forstår, HVORFOR han ikke bare får det gjort??? Hver evig eneste gang, at jeg nævner om han ikke vil ringe og bestille tid, så siger han “jo”, men får det ikke gjort. Når jeg så pointere om hvorfor han ikke har ringet, så vælger han bare at ignorere mig resten af dagen, hvis vi ikke er sammen den dag. Nu har jeg bragt emnet op igen, for er sindssygt irriteret efterhånden. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i, hvordan det kan være et problem, og jeg begynder efterhånden at tænke om han har noget at skjule. Igen i dag, spurgte jeg om han havde fået ringet. “Nej”, det havde han ikke lige. Så spørger jeg ham “Hvorfor ikke?”, og igen ignorerer han mig nu. Det er HVER gang jeg spørger, om hvorfor han ikke har fået det gjort, at han bare stopper med at svare indtil emnet er skiftet. Jeg får aldrig et svar på det, og hvis jeg gør, så er det “Jaja, jeg skal nok ringe”. Mit spørsmål til jer: hvordan pokker får jeg ham til at tage en test? Den er vigtig for mig, da det viser et ansvar fra hans side (og ja, jeg kan også bare selv blive testet igen), og derudover vil jeg bare gerne glemme forrige år. Hvis grunden er, at han måske skjuler noget (en anden sygdom fx), hvordan kan jeg få ham til at fortælle mig det? Jeg kan snart ikke det her cirkus mere, og synes det ville være så latterligt at gå fra hinanden, fordi han ikke vil testes, men at han ignorerer mig, og ikke er særlig ansvarsfuld, eller vil gøre noget vigtigt for mig, er vel også en grund nok til at gå i sidste ende. Jeg kan bare mærke nu, at jeg simpelthen snart ikke orker mere.
Anonyym

Anonyym

3 indlæg
  • Skrevet
Okay, jeg aner ikke lige, hvorfor denne tråd er havnet i “skønhed”, da jeg ellers var inde under “sex”..
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
Om man passer sammen viser sig på de mærkeligste måder og indimellem i de mindste ting. Du insisterer på det, fordi du godt ved, at kan han ikke nosse sig sammen til en SÅ lille ting, ja så er han ikke noget for dig. Derfor er det blevet et princip for dig, fordi I faktisk ellers går fra hinanden. Du vil få det samme problem med ham igen og igen: Så gider han ikke forny sit pas, når I skal ud at rejse, så har han glemt at bestille rejsevaluta, og får I børn: Så glemmer han at tilmelde dem alverdens ting og du kommer til at stå for forældreintra. Han er drengen, du er moren og det tænder i begge af på og derfor står i stejlt på hver jeres. Jeg ville ikke orke det.
Anonyym

Anonyym

3 indlæg
Det lyder egentlig meget fornuftigt. Og ja, du har ret. Jeg føler mig som en mor i dette forhold, og det er ekstremt frustrerende. Jeg synes dog bare, at det er meget underligt lige med denne klamydiatest. De andre ting du beskriver, kan jeg godt håndtere (ville jeg mene), men når det drejer sig om hvorvidt han kan bære rundt på en sexsygdom eller ej, synes jeg er en langt større ting, end hvis han fx glemte at forny sit pas. Han gjorde noget uansvarligt, og dertil hører ansvaret om at sikre sig, at han ikke er blevet smittet med et eller andet. Og dette forstår jeg ikke, hvorfor han ikke er interesseret i at vide.
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
Okay. Jamen, der er jeg så nok mere på hans side. Jeg kan ikke rigtig se nogen grund som sådan til at tage en test, hvis man ikke mærker symptomer. Jeg ved godt, at mænd ofte ikke får symptomer, men altså du ville jo få det, hvis han havde smittet dig. Hvorfor så ikke en HIV-test også? De andre ting jeg nævner ville irritere mig mere, så måske forstår han (heller ikke) fokus på lige netop dette.
contrast

contrast

1850 indlæg
  • Skrevet
Jeg går ud fra du ikke har sex med ham så længe det her har stået på - ikke? Og du vil, går jeg ud fra, ikke have sex med ham så længe han ikke er blevet testet negativt?

Husk at klamydia godt kan smitte selvom der bliver brugt kondom - hvis du fx rører hans kønsdele og derefter dine egne. Så jeg vil råde dig til at holde dig fra sex med ham fuldstændig indtil han får det gjort.

Ved han, at rigtig mange ikke mærker nogle symptomer selvom de har klamydia? Og ved han, at ubehandlet klamydia kan gøre at han får betændelse i testiklerne?
Maria Hanna Hansen

Maria Hanna Hansen

14 indlæg
  • Skrevet
Har du prøvet at sige til ham, at der ikke er sex mere, før han får taget den test? Hvis ikke, er det en mulighed. Du skal herefter naturligvis stå fast, for ellers er det ligegyldigt og han vil fortsat ikke tage det seriøst. En anden mulighed, kan være at din kæreste måske er bange eller flov over at tage sådan en test. I så fald er det vigtigt at tage en snak omkring hvilke ting der gør at han ikke tager den test. Det kan meget vel være at han er flov over at tage sådan en test.