1. Forum
  2. Debatten
  3. Skønhed
  4. Rosmarinolie forvirret

Rosmarinolie forvirret

Duchesse

Duchesse

940 indlæg
  • Skrevet

Jeg har læst mig frem til Rosmarinoliens mange egenskaber og har købt et lille glas fra Urtekram som jeg havde tænkt mig at bruge i min oliebaseret hårkur. På bagsiden af flasken står så; Kan være livsfarlig, indånd ikke olien, kom ikke på huden, indtag ikke olien etc.. Ingen af mine googlesøgninger viser noget om at den skulle være farligt, har endda googlet "Rosmarinolie farligt" - intet.

Er der nogle af jer der har erfaring med det eller ved lidt mere om det?

sofiamusen

sofiamusen

425 indlæg
  • Skrevet

Jeg har selv denne og mange andre olier fra urtegården. Rosmarinolien er meget koncentreret og må derfor ikke bruges alene på hud, hår eller ander, altså den SKAL blandes med andre olier og der skal kun bruges få dråber af den

Duchesse

Duchesse

940 indlæg
  • Skrevet

Ja, urtegården, og ikke urtekram selvfølgelig denne: http://www.urtegaarden.dk/product/aeteriske-olier/rosmarinolie-oeko.aspx

Jeg tænker bare at selvom jeg blander den op vil jeg jo stadig indånde den og den kommer jo i den grad i berøring med huden da jeg kommer det i håret.

Jeg blander 2 spisesker ricinusolie 1 spiseske E-vitaminolie og 10 dråber rosmarinolie. Ville du sige at det med garanti ikke er farligt (mindre man selvfølgelig er overfølsom)

sofiamusen

sofiamusen

425 indlæg
  • Skrevet

Ja jeg har ikke taget skade af den. Jeg blander den selv med jojoba olie eller æblecidereddike og masserer den med fingrene i hovedbunden. Jeg tror når der står "indånde" så menes der at man ikke skal tage den op til næsen og dufte til den som man ville gøre med parfume man kan ikke undgå at lugte til den når den sidder i håret og lugten er heller decideret stærk.

Duchesse

Duchesse

940 indlæg
  • Skrevet

Okay tak, så er jeg mere rolig med at bruge den undrede mig også, synes det lød helt vildt. Hvilke forhold bruger du?

sofiamusen

sofiamusen

425 indlæg
  • Skrevet

Jeg bruger mellem 5 til 8 dråber eller hvad jeg føler for. Jeg har sart hovedbund så jeg vil ikke overbelaste den

Kristoffer20

Kristoffer20

4 indlæg
  • Skrevet
Rosmarinolie er en æterisk olie, altså en meget koncentreret olie. Jeg har flere gange brugt den direkte på min hud uden at der er sket noget ved det. Vil dog ikke anbefale andre at gøre det samme, da nogen påstår, at man kan få rødme på huden af det. Rosmarinolie bruges også i aromaterapi. Muligvis kan det bruges som hjernedoping til at forbedre hukommelsen og til hårtab. Kender ikke nogen der har prøvet om det virkelig giver hårvækst, men et forskningsprojekt har fundet beviser der kunne tyde på det. I hvert fald så giver det en dejlig duft, som jeg bruger i fx badekarret :-) Det skulle også virke bakterie dræbende, så måske godt hvis man har nogle sår. Bruger cirka 8 dråber i mit badekar :-)

Mest populære tråde