1. Forum
 2. Debatten
 3. Skønhed
 4. Virkelig uren hud....Er ved at gå ned på det, n...

Virkelig uren hud....Er ved at gå ned på det, nogen som kender det?

lil-miss-sunshine

lil-miss-sunshine

8 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Ja som overskriften lyder så har jeg døjet med meget uren hud de sidste 4 års tid( er 19 nu), lige siden jeg kom hjem fra et år i USA. Og føler mig bare så magtesløs lige nu, føler at det har ødelagt alt i mit liv, selvom jeg bare har prøvet at ignorere det. Så kan jeg på nuværende tidspunkt bare begynde at græde hvis jeg kigger på min hud i spejlet uden makeup. Har nogle deciderede bumser, men resten er mest så nogen under huden, der gør viiirkeligt ondt men som ikke helt "er sprunget ud":'-( og så er der mange røde mærker (post-pimples), for selvom jeg prøver at lade være med at røre dem overhovedet så kommer der jo et mærke når de er gået væk...

I starten var det mest så noget "normalt" teenagehud med et par bumser i ny og næ, og så ved jeg simpelthen ikke hvad der har gjort udslaget hvor det bare gik fra ikke så pænt- til virkelig eeew.
Synes jeg var meget god til at håndtere det i starten og tænkte hey det her skal da ihverfald ikke slå mig ud, det går jo væk, men sådan tænker jeg slet ikke mere.. Forestiller mig allerede hvordan jeg ikke skal have nogen kæreste/mand osv. fordi jeg ikke tror nogen vil acceptere det på en eller anden måde Jeg havde faktisk en rigtig dejlig kæreste, men i perioder var min hud så værre en andre gange, og det var så en af dem, ku slet ikke holde ud at han skulle noget så banalt som at ae mig på kinden! Så blev det til så noget med at jeg udskød aftaler med ham, fordi jeg simpelthen troede at hvis jeg ventede et par dage ku det være min hud blev pænere.. Prøvede også at undgå at sove hos ham/han hos mig for han skulle da under ingen omstændigheder se mig uden makeup på, så jeg sov med foundation´en på(selvom jeg udmærket var klar over det bidrog til mere uren hud) Jeg følte bare ikke jeg ku være mig selv til sidst med ham, følte hele tiden jeg skulle sørge for ikke at være i en situation hvor jeg ikke havde foundation på, lyder langt ude kan jeg godt se nu men det endte så med jeg slog op med ham, han ved stadig ikke hvorfor....
Jeg er også droppet ud af min uddannelse af samme årsag.

Har det virkelig bare sådan, at hvis jeg går ud uden noget i ansigtet så kigger folk enten meeeget på min hud og ikke på "mig" eller også så undgår de som regel øjenkontakt fuldstændig, hvilket jo er ret ubehageligt.. Hvorimod hvis jeg har makeup på, then its all good og jeg føler jeg kan være mig , smilende glad. føler mig pæn osv.<og folk er "normale".
Det skal lige siges at jeg har prøvet intet mindre end alt jeg overhovedet kan komme i tanke om mht. til lægemidler, hudplejeprodukter og kostregulering; Har fået enoormt meget antibiotika førhen, tetracyklin og 2 andre-cykliner jeg ikke lige husker hvad hedder + 2 andre, (som lægen sjovt nok bare uddelte med løs hånd)hvilket gør jeg tager nogen mælkesyrebakterier for at få de gode bakterier i maven i orden igen, har fået basiron, redap, clindamycin og div. andre ting til at smøre på, INTET hjalp, til gengæld blev min hud bare rødere og rødere og såen skallet af det, faktisk værre end nogensinde. Når men så når man jo til et punkt hvor man tænker, så må man jo ta sagen i egen hånd og jeg udelukkede forskellige fødevarer i nogen perioder for at se om det hjalp; Mælk, hvidt mel, sukker osv. Og jeg synes det gjorde en væsentlig forskel men blev stadig ikke rigtig godt... Jeg ved bare ikke hva jeg ellers kan gøre? Sørger for at spise sundt, får masser af frugt og grøntsager hver dag, spiser fuldkornsprodukter,drikker masser af vand, får daglig motion, pulsen op osv. Jeg har måske brugt omkring 10.000 kroner over årene på hudplejeprodukter og makeup (mineral makeup) fordi jeg tænkte der må da være noget der virker, man kan nærmest ikke nævne et mærke jeg ikke har prøvet. Har også prøvet at forholde mig lidt roligere til det og bare rense med vand, men uden held tværtimod, og jeg har givet de forskellige ting nogle måneder til at virke inden springer videre til noget andet.

Føler også at jeg stresser rigtig meget over det, og det gør det jo bestemt også værre, men ved slet ikke hvordan jeg kan lade være. Er begyndt at undgå sleep-overs med veninder og lignende og føler bare det styrer alt nu...:'-(

Jeg tror ikke der er så mange råd at hente, da jeg jo som sagt har prøvet så mange ting, men hvis der er nogen vil jeg da meget gerne høre... ellers ville det bare være rart at snakke med nogen om det, som selv har det problem eller kan relatere til det?

Min mors respons er at jeg jo da er sådan en køn pige ellers og det må jeg da bare sætte mig ud over...føler det lidt som et slag i maven for ville ønske jeg kunne, kan jeg bare ikke pt. er det bare mig der er svag eller hvad?
Har også prøvet at snakke med nogen af mine veninder om det, men det er bare så noget "Orh ja, hader virkelig oss´ når jeg får de der vilde bumser engang imellem" og når det kommer fra folk som bare har perfect skin ellers, sååh ja

Sorry det blev så langt, havde virkelig bare brug for at komme ud med det somehow.

Hilsen en ked af det mig.

Sparkles

Sparkles

53 indlæg
 • Skrevet

Har haft samme problem som dig. Jeg prøvede alverdens renseprodukter, creme osv. Min akne sad på begge af mine kinder og så virkelig grimt og synligt ud. Jeg smurte foundation i ansigtet selv når jeg var på sommerferie, fordi jeg var så flov over min hud!
Jeg gik til lægen, og lægen så kort på min ene kind og sagde med det samme at jeg skulle tage nogle piller i 10 dage (Kan ikke huske hvad de hed :huh. De piller virkede imod at få al betændelsen væk under huden først - derefter fik jeg en rigtig skrap creme som jeg skulle smøre på om aftnen. Vil sige at de piller jeg fik som jeg skulle tage gjorde det hele, for de fik al betændelsen væk under huden og cremen holdte det ved lige.

Jeg vasker mit ansigt idag med Cliniderm Pure & Clean som kan købes på apoteket. Det er det eneste ansigtsrens som jeg kan sige det bedste om.. Idag har jeg INGEN bumser! Jeg har dog lidt ar på den ene kind efter, men de er ikke slemme og er heller ikke så tydelige. I starten var områderne hvor jeg har haft akne røde men idag er det helet pænt og har ikke noget imod at ses uden foundation.

Rødstrømpen

Rødstrømpen

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
Just.Do.It

Just.Do.It

9 indlæg
 • Skrevet

Din hud kan også mangle fugt! Skrappe midler kan nogle gange gøre det værre! Det gjorde det i hvert fald for mig- min hud blev rød, irriteret, sviende, tør og blussede mere op. Så nu giver jeg huden masser af fugt og en kærlig behandling, så den ikke reagerer voldsomt tilbage. For huden kan også blive stresset!

For mange skrappe midler og at prøve nye produkter hele tiden kan også stresse huden, ligesom det ville stresse os at skulle tilpasse os til nye ting hele tiden. Så husk, det tager ca 21 dage for nye hudceller at komme frem, så det tager tid at se hvad der virker

Og du trykker forhåbentligt ikke ud/piller ved det? For det får det til at sprede sig hurtigere end fodvorter.

Nu har du prøvet alt det skrappe, så måske er det på tide at behandle din hud mere kærligt. For mig virkede det i hvert fald at behandle huden kærligt Og at "rense ud" indvendigt/stresse af. Indre stress er med til at skabe ydre symptomer.

Læs evt. Ole Henriksen's bog Forny Dig. Den er alle tiders! Måske er der nogle tips du kan bruge..

Liv1088

Liv1088

1 indlæg
 • Skrevet

Jeg er en pige på 21 år som også lider af akne og har gjort det i snart 8 år. Jeg er virkelig glad for at have fundet og læst dit indlæg herinde. De ting du nævner passer så perfekt overens med de problemer jeg render rundt med i hverdagen. Ja det er næsten før jeg kunne have skrevet præcis det samme indlæg. Jeg startede (som den første i klassen) at få teenage-uren hud. Det var en meget svær tid for mig, da jeg blev mobbet af drenge fra skolen, på grund af mit pludselige anderledes udseende. Mit selværd gik helt ned, og der var dage, jeg ikke ville i skole, kun på grund af min huds tilstand. Så begyndte jeg på p-piller mod akne i en alder af 13 år. Det hjalp utrolig meget og i takt med at min hud blev pænere, steg mit selværd. Jeg kom med i den populære gruppe og i gymnasiet fik jeg min første kæreste.Det skal lige siges at min hud aldrig var helt perfekt, og at jeg gik da med foundation hver dag, men det var bestemt til at leve med. Nogen gange fik jeg dog kommentare fra klassekammerater om, at jeg havde for meget make up på. Det sårede mig dybt, for jeg brugte jo netop make up for at se mest normal og naturlig ud. Jeg har i det hele taget altid været meget fokuseret på hvordan min hud ser ud. Prøvet mig frem mellem forskellige forundations, for at få det mest naturlige look. Jeg kan sagtens gå udenfor en dør uden mascara, men kunne aldrig drømme om at gå ud uden foundation. Nå men igennem min gymnasietid blev min hud gradvis lidt værre og jeg begyndte så at prøve med forskellige cremer (alt fra aloe vera til basiron til jeg ved ikke hvad). Efter gymnasiet tog jeg et år til New Zealand, men da jeg kom hjem var det som om at min urene hud blev anderledes i forhold til hvad den plejede. Fra at have små bumser som hurtig helede er det blevet til store, dybe, røde bumser på kinderne som er 100 år om at hele. Og der begyndte selvtiliden at dale igen. Min mor har altid været en god støtte for mig og har tit sagt, at det ikke skal gå mig på, og at jeg er jo en rigtig køn pige. Men det går mig meget på.. Det fylder så meget i min hverdag. Jeg går ALDRIG udenfor en dør uden foundation, jeg skal tit på toilettet, når jeg er ude, bare for at se hvordan min make up sidder, jeg holder mig fra vinduer med meget lys, hader når solen skinner. Der er dage hvor jeg slet ikke lyst til at tage på arbejde på grund af min hud. Jeg vil allerhelst bare sidde derhjemme i mit mørke værelse og håbe på at imorgen bliver min hud pænere(får dog for det meste overtalt mig selv til at komme afsted, da jeg inderst inde ved, at jeg kun bliver mere ked af at blive hjemme)..... Ja det er 'sjovt' hvordan ens humør kan skifte afhængig af hvor slemt aknen er. Du skriver også at du ikke brød dig om, når din kæreste aede dig på kinden. Jeg flytter altid hurtig mit ansigt væk, når nogen nærmer sig det, med deres hænder. Jeg har haft noget kørende med et par fyre her det sidste års tid hvor min hud er blusset op igen, men det er aldrig blevet mere imellem os, fordi jeg så hurtig skifter personlighed afhængig af hvordan jeg har det med min akne. Udadtil ser folk mig nok som en glad, sjov og snaksalig pige og sådan føler jeg mig også, når jeg har perfekt make up på, men i de situationer hvor jeg fx har overnattet ude og vågner op næste dag (stadig med make up på er min selvtillid helt nede og jeg bliver en helt anden.

Jeg er så træt at det nu.. Det fylder så utrolig meget i min hverdag og jeg bruger så ufattelig meget energi på det. Der går ikke en time hvor jeg ikke tænker på min hud. Jeg har prævet næsten alt nu. Kosmetologer, p-piller, forskellige cremer, sund kost, kosttilskud, psykolog, motion, solarium, laserbehandling. Det sidste skal lige nævnes at jeg brugte rigtig mange penge på, men der var ingen forbedring.
Mit største ønske er at komme af med min akne. Det vil ændre så mange ting. Jeg tror, at ikke folk med normal hud har nogen ide om, hvor stort et psykisk problem det er for personer med akne. Og idag hvor kvinder skal se smukke og tynde ud med perfekt hud. Og som du siger.. Så HADER jeg når mine veninder brokker sig over den lille bums de har på hagen. De skulle prøve at være i mine sko bare en enkelt dag.
Jeg har undersøgt forskellige sider herinde på nettet omkring behandling af akne. Jeg læste en artikel omkring Zink og A-vitamin skulle være rigtig godt mod akne.... Jeg vil gå ud at købe nogen zink piller imorgen og håbe at det måske kan gøre det og så vil jeg også bestille en tid hos lægen.. igen igen.. Dog denne gang uden make up på, så han kan se hvor slemt det er. Det bliver et stort skridt for mig at skulle gå ud af døren uden make up.
Det hjælper mig virkelig at læse om andres problemer og kamp mod aknen herinde på nettet. Det er rart at vide at jeg ikke er den eneste der kæmper mod de psykiske problemer der følger med. Jeg ved godt det er lang tid siden du har sat dette indlæg ind og jeg håber for dig at du har fundet en løsning på at komme dit akne til livs. Jeg vil forsætte min kamp.
Liv

Miamis

Miamis

3 indlæg
 • Skrevet

Hej allesammen
Jeg har også rigtig slem akne, det har været værre men er stadig meget slemt Det eneste jeg kan sige er GÅ TIL EN HUDLÆGE! og husk at bruge moisturizer selvom I har akne, huden er tit sensitiv når man har akne og de fleste akne-behandlinger tørrer også lidt eller meget ud...
Accutan/Isotretinoin er det eneste der rigtig har hjulpet på mig - jeg har prøvet ALT, antibiotika, skinoren, redap, tetracyclin, nogle gange kombineret, at cutte bestemte madvarer, at drikke 3 liter vand om dagen osv, men kun isotretinoin har gjort en synlig forskel
så gå ned til en hudlæge UDEN make-up på, de har at gøre med MEGET værre ting end akne og de ved hvordan det kan påvirke hele ens dagligliv.

Op med modet

Miamis

Miamis

3 indlæg
 • Skrevet

Og btw....:
Hvis I (som mig) hader at gå uden for en dør uden make-up men gerne vil vise hudlægen hvor slemt jeres akne er, så er et godt råd at tage make-up på hen til hudlægen og tage noget vat og noget make-upfjerner med derhen og så lige smutte på toilettet og tage make-uppen af når du kommer frem. For andre mennesker kan det måske lyde fjollet, men hvis man selv har akne forstår man sagtens hvorfor man ikke vil gå udenfor uden make-up

At-smile

At-smile

222 indlæg
 • Skrevet

Jeg har også lidt af akne i en del år efterhånden. har altid haft den der teenage urene hud, men mindes at det blev rigtigt slemt kort efter jeg fik min hormonspiral, hvilket også kan være en bivirkning, desværre (har faktisk selv oprette et indlæg om det tidligere). Jeg har selv prøvet mange ting som kosmetolog og mange mange dyre produkter, basiron, acnicyl, skinoren, proactiv osv. osv. Det eneste jeg husker virkede var basiron, som jeg brugte i lang tid (inden det blev rigtigt slemt), men da jeg startede ved kosmetolog, var det i første omgang for at forkæle mig selv. Hun fortalte så jeg skulle stoppe med basiron da min hud var for tør (brugte kun den) og så startede jeg med hendes dyre produkter i de næste to år og det blev faktisk kun værre (efter hvad jeg mindes). Havde og har et rigtigt godt forhold til hende, også personligt, men når jeg ser tilbage havde det ikke den positive forandring man kunne ønske dig. Jeg fik frugtsyre, eluctor og meget andet. Jeg har været i Australien det sidste halve år, hvorfor jeg ikke har brugt hendes produkter eller fået hendes behandler og det har bestemt heller ikke gjort noget bedre, så noget godt må hun og hendes produkter have gjort. Min hud er blevet rigtig grim og har tit siddet og grædt. En dag besluttede jeg at prøve proactiv, uden held. Huden blev lidt pænere men det var så ubehageligt; min hud var stram, tør, ulækker og bare ikke rar, så jeg droppede det. I dag har jeg brugt cetaphil oily cleanser, basiron og cetaphil moisturizer i 2 uger og det er allerede meget bedre og meget mere behageligt! Det er et perfekt mix af at tørre ud og fugte. Alle prosukterne er fra Gaderma, men man kan ikke købe cetaphil i DK, man kan købe det på nettet. Det kan anbefales at prøve om ikke andet - meget billigt produkt
Jeg overvejede også læge/hudlæge, men kan ikke overskue at skulle spise de der meget skrappe piller med blodprøve en gang i mdr. og ingen alkohol osv. Jeg lever mit liv okay med aknen og har en dejlig kæreste der gerne laver ansigtsmasker med mig og elsker mig uden make-up! Alternativet for mig må være at prøve at fjerne spiralen, men da jeg ikke kan bruge andre præventionsmidler (udover kondom) er det ikke et alternativ jeg faktisk har lyst til.
held og lykke til jer!

At-smile

At-smile

222 indlæg
 • Skrevet

Og ja, så kan "youngblood mineral foundation" helt klart også anbefales. Den dækker godt, er naturlig og kan mixes med moisturizer så den er som en liquid foundation. den er dyr, men den holder 10-12mdr og den er fantastisk god for din hud! Har brugt den i snart 2 år og kan ikke ønske mig noget bedre. Dog kan den erstattes ad "nude by nature", hvis man ønsker en lidt billigere udgave - denner også okay, men jeg foretrækker stadig youngblood da den bare giver bedre dækning.

Jeanet00

Jeanet00

15 indlæg
 • Skrevet

Et rigtig godt råd - gå på apoteket og få cremen Basiron, den er både i 5 % for "mild" acne og 10 % for "slem" acne. Basiron er et lægemiddel mod acne og en cremen koster ca. 130 kr. DET VIRKER!! Jeg har selv haft tendens til uren hud, men ikke slem acne, men bare hele tiden et par bumser forskellige steder i hovedet og så en masse "små" buler og hudorne. Min hud blev allerede efter et par ugers brug meget pæn og fuldstændig bumsefri! Cremen tørrer nemt huden ud, så suppler evt. med en oliefri futighedscreme, jeg bruger Neutrogena oil free moisturizer, som kan fås i fx Bilka. Nu hvor der er kommet helt ro i huden og jeg ingen bumser har, så bruger jeg Basiron om natten og alm. fugtighedscreme om dagen