1. Forum
  2. Debatten
  3. Snik-snak
  4. Ekstra familiemedlem og nyt hus

Ekstra familiemedlem og nyt hus

AnittaJespersen

AnittaJespersen

2 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Min kæreste og jeg skal til at være forældre til april, og vi er derfor på udkig efter noget nyt at bo i. Grundet vores unge alder, så har vi ikke så meget at gøre med, men vi har fundet et super dejligt hus på landet. Desværre, så trænger huset til en kærlig hånd mange steder, og ejendomsmægleren nævnte at taget skulle udskiftes. Da han fortalte omkring priserne på et nyt tag, blev jeg virkeligt forarget, men han nævnte, at grundet tagets tilstand, så kunne vi presse huset længere ned i pris :) Jeg har siddet og læst lidt på nettet omkring hvad et nyt tag koster, og det er godt nok en jungle :O Ifølge mange artikler om tag så virker det godt nok til at være en større opgave end min kæreste og jeg havde regnet med. Derfor vil jeg gerne høre om nogen af jer har erfaringer med at overtage et ældre hus, hvor i skulle ordne en masse ting inden indflytning. Måske nogen har været igennem en udskiftning af taget? Er bange for at det tager meget lang tid, men håber på det bedste. Det skal siges, at min kæreste til dagligt er håndværker, så han kan lave nogle af tingene. Håber at nogen har været igennem noget lignende, og måske kan hjælpe os. Er det overkommeligt det hele når jeg har termin til april, eller er det klogest at have is i maven og vente på noget bedre?
xxmahaloxx

xxmahaloxx

1032 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Jeg ville absolut ikke begive mig ud i et større projekt hvis målet er at være færdig inden termin. Det tager meget hurtigt meget længere tid end forventet. Vi købte lejlighed for 3 år siden hvor vi skulle skifte vinduer, skifte trælofter og have lavet strømmen bag, og så ønskede vi at skifte fodlister og lave nyt badeværelse. Efter 3 år har vi fået skiftet vinduer og loft. Min kæreste er tømrer og laver meget af det selv og min far er elektriker, så det betyder altså også at man er nødt til at indrette sig efter hvordan det lige passer i kalenderen, hvad man har overskud til, råd til osv. Vi håber at blive færdige næste år. Mine svigerforældre har renoveret hus u årevis. Da min kæreste og jeg fandt sammen for 5 år siden var de lige startet på badeværelset. Nu mangler de stadig at få lavet nyt gulv i stuen. Der dukkede nemlig lige et hul i taget på en af deres bygninger på gården, så det skulle skiftes. Det kostede 250.000. De fik flere tilbud og ét af dem var faktisk på helt op til 450.000. De har heller ikke så meget at rutte med, så de er nødt til at spare op hver gang noget skal laves, og sådan har det også været for os - spar 40.000 op til nye vinduer, skift dem, spar 20.000 op til nye lofter, skift dem, det er en lang proces og ikke noget man bare lige gør. Jeg ville absolut ikke gøre det med baby på vej, medmindre din kæreste kan tage en måned ud af kalenderen og lave det hele på én gang. Aften- og weekendarbejde gør ikke underværker på bare 5 måneder.
AnittaJespersen

AnittaJespersen

2 indlæg
  • Skrevet
Åhhh, mange tak for dit svar. Der er virkeligt mange ting at forholde sig til i den periode her, og netop det du nævner er vores værste frygt. Huset er i mig og min kærestes hjemby, hvilket vi prioriteret meget højt. Dog virker det hele også meget uoverskueligt på nuværende tidspunkt, og måske vi skal have is i maven og ikke forhaste det hele inden termin. Vi ønsker bare at skabe de bedste rammer inden fødslen. Endnu engang tak for dit svar og god aften :)
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Jeg knækkede også nakken på at købe et håndværkertilbud dengang jeg fik barn.
Selvom jeg kunne lave det meste selv (lagde også selv tag på nogle år efter), så kostede det ægteskabet, og en stor del af min livsglæde, at skulle bruge al min tid på at skabe nogle ydre rammer, som var irrelevante, i forhold til vores forhold.

Mit bedste råd er derfor at vælge noget der giver jer tid til at være sammen, og at være forældre, frem for noget han skal bruge alle sine kræfter på, i måske lang tid fremover. Køb et begynderhus, bare et lille et uden de store udfordringer, det kan være det er lidt mindre end i drømmer om, måske lidt ældre, eller haven ser forfærdelig ud eller noget... Kommer der flere børn til, eller får i sparet sammen til noget større, så skifter man ud, når behovet opstår.

Mest populære tråde