1. Forum
  2. Debatten
  3. Snik-snak
  4. Gaskomfur

Gaskomfur

n1996

n1996

24 indlæg
  • Skrevet

Jeg har fornyligt anskaffet mig et komfur med elektrisk ovn og blus til gas. Er der nogle herinde, som har erfaring med denne type komfurer? Selve komfuret er indstillet til flaskegas, men jeg er i tvivl om hvordan gasflasken skal monteres. Jeg har kontaktet et par vvs'ere, der har givet mig forskellige svar. Nogle siger at det er noget jeg sagtens selv kan klare, da gasslangen bare lige skal skrues på, mens andre siger at det er noget de skal gøre, hvilket koster ca. 1.000 kr. 
Jeg synes personligt at 1.000 kr er ret mange penge for blot at skrue en gasslange fast, da det er det eneste der skal gøres, men samtidig tør jeg ikke selv tilslutte gasflasken, hvis det er ulovligt/farligt. Hvad har I gjort? 

1987-male

1987-male

2800 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

- Har du det fulde navn på dit komfur? Så vil jeg lige tænke over det, inden jeg svarer.

- Hvorfor har du købt et med gas? Er det ikke nemmere med et ganske almindeligt komfur fra elgiganten fx? Hvorfor lige gas? Er der noget specielt mad der bliver bedre af, at man opvarmer det gennem et gaskomfur?

--

Men umiddelbart ville mit svar være, få et orgentligt komfur, som virker, når det EN gang er sat til, og du ikke skal tænke over det længere.

Sådan et som det her: http://www.elgiganten.dk/product/hvidevarer/komfur/EKC6351BIW/electrolux-inspiration-komfur-ekc6351biw

Fra 7000 til 3000 + er det er et godt mærke. Kan bare ikke lige huske om det er alle almindelige pander og gryder du må bruge til den, hvis ja, så kan det da ikke blive bedre end dette. Gennem nettet kan du også bestille montering & opbæring til omkring 500-700 kr hos samme firma du køber hos, fx elgiganten. Dvs du er oppe på ca. 3500 alt i alt, og så har du noget der virker i meget langt tid, uden at du skal røre en finger mere. Og det gamle - det kan evt. smides ind i gulgratis til halv pris med kvittering - så skulle det gerne være solgt relativt hurtigt. Grunden til at jeg personligt ikke er så glad for gaskomfurer, er at der i udlandet, hvor det er meget brugt, har været en del ulykker med dem, hvor folk har glemt at slukke for gassen - vi bliver alle stressede en gang imellem og det er hvad der kan ske, men et rum fyldt med gas i lang tid, er altså langt fra det bedste.

Stine_nr_5

Stine_nr_5

2581 indlæg
  • Skrevet

Jeg ville nok betale de penge og få dem til at montere det :) for en sikkerheds skyld.