1. Forum
  2. Debatten
  3. Snik-snak
  4. Hus

Hus

Dorte1972

Dorte1972

2 indlæg
  • Skrevet
Hej tøser! Min kæreste og jeg er ved at sælge vores hus, og det er første gang for os begge to... Jeg har læst en del om ejerskifteforsikringer, da vi helst ikke vil ende med en kæmpe regning, hvis det viser sig, at vi har overset noget… Jeg har bl.a. læst at en ejerskifteforsikring koster mellem 8.000 - 30.000 kr - se: link https://vupea.com/dk/billig-ejerskifteforsikring/ - hvilket jeg synes er mange penge... Så inden jeg begiver mig ud i at finde en forsikring, tænkte jeg lige at jeg ville høre jer, om I har nogle erfaringer?
xxmahaloxx

xxmahaloxx

1047 indlæg
  • Skrevet
Altså, jeg vil absolut ikke mene at det er et sted at spare. Da min mor købte hus gjorde hun udpræget brug af ejerskifteforsikringen da den byggesagkyndige der havde lavet tilstandsrapport overså en masse ting - det var en omfattende og dyr proces, men heldigvis var sælgerne godt dækkede. Vi købte selv ejerlejlighed forrige år hvor der ikke laves tilstandsrapport og dermed ikke kan tegnes ejerskifteforsikring, men i stedet påtager sælger sig et ‘ansvarskrav’ hvor køber kan anmelde fejl som så skal udbedres. Vi fandt ud af at strømmen var hammer ulovlig, og da vi anmeldte det til sælger truede han os og smadrede glasset i vores dør for at undgå at betale - så medmindre I er villige til at gøre det samme, så tegn den forsikring og betal det det koster. Det er ikke et sted at spare.
AgnetheBM

AgnetheBM

23 indlæg
  • Skrevet
Hvis I sælger, så skal i jo tilbyde at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring, hvis i vil slippe for ansvaret. Der er umiddelbart ikke krav om, hvor dyr/god en forsikring i skal tilbyde at betale halvdelen af, så hvis i vælger en billig 5 årig uden udvidet dækning, er den ikke så dyr og i kan aldrig komme til at betale mere end halvdelen af den tilbudte, heller ikke selvom en køber vælger en meget dyrer. 😊
Chacha

Chacha

17 indlæg
  • Skrevet
Husk nu ved ejerskifteforsikringer er det bedst hvis man gå med den 10 årige løsning fremfor den 5 årige, hvem ved hvad der dukker op lige pludselig? Der kan læses lidt mere om ejerskifteforsikringer her.
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
I skal bare tilbyde at betale halvdelen af den billigste, så jeg ville vælge en billig 5-årig. Det er så op til køber, om køber ønsker at tegne en dyrere forsikring - det gør de ofte. Som boligadvokat indhenter jeg ofte ejerskifteforsikringstilbud, og det er min oplevelse, at Dansk Boligforsikring er blandt de billigste. Du kan finde et link til dem her --> http://boligadvokater-danmark.dk/indhold-i-den-store-saelgerpakke/
Linda Dahl

Linda Dahl

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg kan anbefaler at du tager fat i en boligadvokat fra https://www.advokatgruppen.dk. De er meget dygtige. 

Du kan læse om dem på deres hjemmeside om bolighandel på https://www.husadvokaten.com/