1. Forum
  2. Debatten
  3. Snik-snak
  4. Mit mørke rum

Mit mørke rum

SHH

SHH

4 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej allesammen,

Jeg håber på at nogle kan hjælpe mig ud af mit mørke rum.

Først lidt om mig selv, bor i udlandet, alene mor til to, har en global karriere med fremgang. 

For 2 år siden blev jeg skilt, hvilket fik mig ud på vandet hvor man ikke kan bunde. Det var hårdt fordi :
-familien var ikke i mit land
-to små børn involveret
-faren og eksmanden kørte psykologisk terror hele tiden (som at true med at hoppe ud fra en altan)
-skulle finde en lejlighed i en million by som koster
-havde ikke penge nok og måtte skifte arbejde for at have penge nok
-studerede samtidig HD1 hvilket man når man har betalt gerne vil gennemføre

Det var meget hårdt og lysten til at forsætte livet føltes alt for hårdt, havde flere samtaler med livslinjen, det hele føltes som en stor overlevelse jeg bare skulle igennem på grund af mine børn.

Begyndte at drikke hver aften for at glemme alt for så at falde om sove og få ro (sådan føltes det)

Midt i alt det mørke var der heldigvis også lidt lys, venner der hjalp, og noget der begyndte at ligne et forhold ❤️

Men nu sidder jeg tilbage med eftervirkningerne tror jeg man kan kalde det, når jeg ikke er alene føler jeg livet igen er herligt og har mod på at begynde at drømme igen, hele min krop slapper af og kan give efter, det føles vidunderligt! Desværre er jeg ofte alene, og så falder jeg tilbage i mit mørke rum, drikker indtil jeg er udmattet og falder om, føler tristhed, ensomhed og at livet er for hårdt, jeg drikker så meget at jeg ofte ikke kan huske hvem jeg har skrevet sammen med. Vågner op med en følelse af "åh nej ikke igen, hvorfor kunne du ikke styre dig, i dag gør du det bedre" har næsten som om jeg skal kaste op og min mave gør mere og mere ondt på grund af den dårlige behandling.

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg kommer så langt ned i kul kælderen og hvorfor jeg ikke kan slappe af uden alkohol når det nu går fint når jeg ikke er alene!!

Er der nogen der har det samme problem og som kan have nogle gode råd til hvordan jeg kommer ud af det her mørke rum? 

Venlig hilsen mig 
1987-male

1987-male

3103 indlæg
  • Skrevet
Du skal ud af alkohollen for enhvher pris. Start der. Så kommer alt det andet bagefter. Et skridt af gangen. Grunden til at du ikke drikker når du er sammen med andre, er, at socialt samværd fjerner dine tanker om hvordan du har det. Og så har du ikke brug for at dulme dem. Men når du er alene, har du brug for noget til at tage dem med. Og så kommer alkohollen ind som medicin. Hvis du bor i en millionby, så er der også "anonyme alkoholikere" grupper som du kan komme til en gang om ugen. Søg på google. Det bør ikke koste ret meget og bør heller ikke vare ret langt tid, måske 2 timer om ugen. Tror det vil give dig ret meget at se hvad du er oppe imod når du ser på de andre der er længere nede end dig. Jeg tror at det er den eneste måde man kan komme ud af det på. Du ser på et menneske og pludselig siger du til dig selv "der vil jeg ikke være". Og så nogle gange i livet, skal der bare tages et skridt. Forestil dig at i dit liv, der er det så simpelt, at den lille håndbevægelse du gør når du rækker ud mod flasken, den kan du nu fravælge og skabe en tsunami i dit liv ligesom når en sommerfugl blafrer med sine vinger. Så lidt skal der til. Og så siger du fremover af princip altid nej til alkohol også når venner drikker, også når det er jul, for så falder du i, igen. Der skal meget meget lidt til, hvis du har været på før. Så: Find en gruppe mennesker der samles om det samme i en cirkel en gang om ugen + hver gang du kan mærke trangen til at drikke, så skal du se et billede for dig, af en mor der ligger på asfalten, der stinker af pis, flasker ligger ved siden af, mens børnene prøver at ruske op i hende "moor, vi er sultne". Du er ikke der. Men hvis du ser så stærke følelser for dig, hver gang du har trang til flasken så vinder kærligheden til dine børn over trangen. Det KAN lade sig gøre. Og lige en sidste ting: Der er en grund til at du er her. Verden gør ikke noget der er nytteløst. Der er en mening med at du er her, at du er blevet sat her. Du kan ikke se den endnu, og det er også klart nok, når du ikke er blevet præsenteret for noget. Men en dag, så vil du se, at der er mennesker der har brug for dig og hvorfor. At du kan noget som andre ikke kan. Og den gave, den har verden brug for, verden har brug for dig. Så vi vil gerne have at du bliver. Bliver her med os. For VI har brug for dig. Nu fortæller jeg det. Men snart så er der andre der fortæller dig det samme og også helt konkret hvorfor de har brug for dig her. Tålmodighed. Så får du et klart billede snart og når du først føler det, så ved du også at det er rigtigt :) Jeg kan ikke give dig denne følelse, da du selv skal opleve den. Jeg kan heller ikke sige hvornår den kommer, da jeg ikke har kontrol over den følelse der er din. Jeg kan kun sige, den er på vej. Gør det der skal gøres lige nu, der hvor du er, og lad så verden om resten, andet kan du ikke forlange af dig selv :)
Aalia335d

Aalia335d

4 indlæg
  • Skrevet
Sørg for at søge hjælp, før det er for sent. Prøv måske at tale med en psykoterapeut.