1. Forum
  2. Debatten
  3. Snik-snak
  4. Nogle der kender til varmepumper?

Nogle der kender til varmepumper?

StineDue

StineDue

5 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hejsa, Nu har jeg snart læst op og ned, øst og vest på den her hjemmeside omkring varmepumper https://findvarmepumpe.dk/ men men men jeg er super i tvivl. Skal man gå efter en luft til vand varmepumpe eller en jordvarmepumpe til sit nye hus? Jeg kan se at en jordvarmepumpe er en større investering og måske heller ikke så nem at udskifte hvis der kommer noget bedre. Dog skulle den virke bedre? Er der nogle som kan hjælpe mig?
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Varmepumper fungerer ved at trække varme ud af omgivelserne, og afgive den varme et andet sted.
Om du leverer til rumopvarmning eller centralvarme, har en central betydning, i forholdet til bla. størrelsen og energiforbruget i dit hus. Jo mere pumpen skal arbejde, jo større muligheder skal den have for at trække varme ud af omgivelserne. Dvs, du bør kigge på energiforbrug, energitab, og temperaturforskel, hvis du investerer i den billigere luft/luft eller luft/vand pumpe, da de har nogle issues med at levere varme nok om vinteren (hvor du formentlig skal bruge den mest).
Jord/vand pumpen er at foretrække i huse hvor du tilslutter den til centralvarmen, enten som primær eller supplementær energikilde. Og ja, det er noget dyrere at skulle grave slangerne ned, men det er altså her der er lunt.

Udskiftning er i langt de fleste tilfælde et spørgsmål om at erstatte gasarten, eller motoren, ikke slangerne, så hvad enten du vælger et slangesystem, en istap, eller ventilatorpumpen, så skal du påregne at udskifte den kørende del af anlægget, den dag det skal skiftes. Du får dog ret nemt 20 års investering i et anlæg, hvis du husker at få det serviceret regelmæssigt.

ER du i tvivl, kan du med fordel kontakte en energikonsulent, der for et mindre beløb kan guide dig til den investering der er mest økonomisk for dit hus (en stor investering er ikke altid billigere end en lille, hvis der ikke er et BEHOV for en stor investering)
StineDue

StineDue

5 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej Bamsefar, Tak for dit meget lange og udførlige svar! Jeg endte med at benytte mig af følgende side til at finde det sidste informationer. Den er ikke så køn, som den anden, men den gav de svar jeg havde brug for og så uden reklamer. Du kan se her https://varmepumpetesten.dk/ hvad jeg mener.

Mest populære tråde