1. Forum
 2. Debatten
 3. Snik-snak
 4. skimmelsvamp? farligt?

skimmelsvamp? farligt?

areyoujelly

areyoujelly

1516 indlæg
 • Skrevet

heii piger (:
min kæreste har fået skimmelsvamp i sin lejlighed, i soveværelset. til at starte med var det en lille plet nu, efter en måneds tid er mugpletten ca 10x30 cm. udenom kan man se at der ligesom er et mærke efter vand, ligesom hvis man spilder noget på et stykke papir eller noget, hvis i forstår ? (: den lugter lidt grimt hvis man kommer tæt på. nu er mit spørgsmål så hvor farligt er sådan noget skimmelsvamp? og er det svært at fjerne, altså snakker vi ned med hele vægen eller hva? er sgu lidt tryk ved at sove hos min kæreste, hvis nu det er farlig?
han har kontaktet sin lejer, hun bliver bare ved med at glemme at sende nogen ude, når hun gør så dukker personen aldrig op(er sket 3 gange nu). hun har sagt til min kæreste at hvis ham gutten ikk sukker op imorgen som aftalt må min kæreste selv ringe til ham fordi så er der ikk mere hun kan gøre? kan hun godt bare sige det?
kan rodalon evt. tage det indtil videre?

turqouoise

turqouoise

1105 indlæg
 • Skrevet

Det er sundhedsskadeligt ifølge linket, og udlejeren har pligt til at fjerne det, hvis det ikke sker, kan din kæreste kontakte Lejernes LO( http://lejerneslo.dk/ ), og de kan hjælpe med at tvinge udlejeren til at få det fjernet.

http://www.bolius.dk/alt-om/indeklima/artikel/skimmelsvamp/#Hvad-kan-skimmelsvamp-betyde-for-din-sund

Kamala

Kamala

2920 indlæg
 • Skrevet

what she said.
det er pisse-usundt.
det var også i min kærestes gamle lejlighed, vi endte med at flytte.

missengmark

missengmark

12406 indlæg
 • Skrevet

Der var det i mit gamle hus. Det kom lidt efter at jeg var flyttet ind efter at hele kælderen havde været oversvømmet. Vi fik det fjernet, troede vi. Jeg var konstant syg, havde hele tiden ondt i hovedet og det føltes hele tiden som om at jeg var allergisk overfor et eller andet. Samtidig så stinker det. Kunne jeg lugte i mit tøj da jeg endelig flyttede. Det er noget møg!

eroma

eroma

5322 indlæg
 • Skrevet

Der var skimmelsvamp i min bror og svigerindes gamle lejlighed og de var syge hele tiden da de boede der.
Han skal skynde sig at komme væk derfra, det er meget usundt.

Shakti

Shakti

6781 indlæg
 • Skrevet

Det er hammer usundt!
På min arbejdsplads havde vi skimmelsvamp i en væg. Det førte til at vi slet ikke måtte bruge lokalet, mens de sugede gud ved hvor meget fugt ud af væggen over flere måneder. Men det var vist også ret ekstremt.

Så vidt jeg ved, har udlejer pligt til at genhuse lejer, mens udbedringen af svampen står på. Det er noget farligt nasty shit, så i skal ikke opholde jer der!
Hvis ikke udlejer snart tager sig sammen, så må din kæreste melde sig ind i lejernes LO og få hjæp den vej. Men jeg synes, at han allerede nu skal finde et andet sted at være - det andet er gambling med sit helbred.

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Tidligere boede jeg i en lejlighed med skimmelsvamp. Jeg var syg hele tiden, og det kan godt udvikle sig til noget værre noget. Man kan bruge Rodalon til at vaske det væk med, men efter ca 14 dage er det tilbage igen. Hvis det skal helt væk skal man nærmest rive hele væggen ned, fordi det sidder dybt inde. Et godt råd. Kom væk derfra

areyoujelly

areyoujelly

1516 indlæg
 • Skrevet

Tak for jeres svar nu har min kæreste snakket med ham der skal komme og kigge på det og kan vil komme idag(nu må vi se). Min kæreste tager det ikk ret seriøst når jeg siger det er usund. Han siger bare at hans imunforsvar er godt og at han jo aldrig er syg, så mon ikk han kan stå imod. Men jeg ved godt nok ikk helt om jeg vil sove hos ham når det er der, men så må han jo komme til mig indtil der er blevet gjort noget ved det.

calypso

calypso

2774 indlæg
 • Skrevet

Det er møg farligt! Ens lungekapacitet bliver forrringet og der er risiko for at få luftsvejsinfektioner (det er primært her det rammer). Han skal ikke sove i det rum mere, det skal lukkes af indtil det er ordnet, og hvis jeg var ham ville jeg allerede nu se mig om efter en ny lejlighed. I min gamle lejlighed var det i betonen, så for at få det ordnet skulle det rives ned (men det ville udlejer jo ikke...)

Mellstrøm

Mellstrøm

1 indlæg
 • Skrevet

Hvis skimmelsvampen er synlig (skjold, pletter osv. på væggen), så er det meget nemt og billigt at teste. For ca. 100 Kr. kan man købe en test på fx: http://www.radonhuset.dk/skimmelsvamp_test.html

http://www.SkimmelsvampTest.dk

http://www.radon-måler.dk

Testene virker godt, men her kan man til gengæld ikke se hvilke type skimmel der er. Er der nogle der har erfaringer med nogle mere avancerede test? Og er der nogle der har gode erfaringer med test i indervægge og besværlige steder?