1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. 1½år ledig, stresset og bange.

1½år ledig, stresset og bange.

ledig

ledig

2 indlæg
  • Skrevet

Hej alle sammen.

 

Jeg har søgt rundt på nettet efter et forum eller talerør, hvor jeg kunne komme i kontakt med personer der var i samme eller lignende situation som mig. Jeg har gået rundt med mange forskellige tanker både positive og negative og har virkelig brug for nogle at snakke med, som ikke er min kæreste, venner eller familie. Giver mig dårlig samvittighed at snakke med dem, da min stolthed er stor og jeg "burde jo kunne finde et job". Så derfor kunne det være dejligt at snakke med nogen herinde.

 

Jeg ved ikke hvad der er sket men har ikke kunne finde et job som nyuddannet 1½ år. Det er en meget underlig fornemmelse at have brugt 5 år af sit liv på noget jeg slet ikke føler bliver værdsat ude på arbejdsmarkedet. Der findes en stor kulturkløft imellem at være under uddannelse, ledig og hvad virksomhederne forventer man skulle kunne. Det er noget man virkelig burde kigge nærmere på, for jeg er ikke den eneste der sidder i denne situation.

Har en Cand. Merc. i Business development. Det er en meget bred uddannelse hvor vi har haft strategi, økonomi, markedsføring, forandringsledelse, coaching, organisationsteori, projektledelse mm. Så kan lidt af mange forskellige ting. Dette gør at jeg virkelig har svært ved at finde ud af hvad jeg skal fokusere på til mine ansøgninger. Føler slet ikke jeg kan varetage nogle af de ting, da vi kun har rørt en lille smule af mange forskellige områder. Har aldrig helt vidst hvad jeg gerne ville være og det gør det endnu svære at finde det helt rigtige. Så den combo er ikke den bedste, altså ikke at vide hvad man vil og have en bred uddannelse. Havde jeg bare vidst hvad jeg ville..

 

 Har fundet interesse i coaching og facilitering under uddannelsen og en smule marketing. Har dog følelsen at jeg ikke kan nok til at kunne få et job. De skriver så mange forskellige ting på stillingsopslaget som skræmmer én. Selvom vi hele tiden får af vide at formålet er at skræmme en del væk, så ikke alle søger stillingen. Man sidder stadig som nyuddannet og tænker " kan de overhovedet bruge en som mig, når de kan få én med masser erfaring". Ja ja "kan forme os og har en med ny energi og viden bla bla". But still...

 

Når jeg har ringet til dem jeg har søgt har det altid været forklaring "Du har ikke helt nok erfaring. Selvom jeg siden af mit studie, har haft relevant indenfor marketing og branding og 3 praktik ophold under uddannelsen og 3 i ledighedsperioden. Så gør en aktiv indsats for at blive mere attraktiv for arbejdsmarkedet. Har også taget et coaching kursus som skulle give adgang til nye indgangsvinkler. Men hører ikke nok respons fra de typer jobs, som karriere coach eller job konsulent. De vil have en personer med humanitære baggrund som socialrådgivere eller lignende når jeg ringer til dem efterfølgende. Har fået meget hjælp til mit CV og ansøgning så formuleringerne skulle være i orden. Har også fået rådgivning til jobsamtalerne så burde være godt rustet.

 

Men sidder stadig her 1½år inde i forløbet uden job. Jeg er virkelig også ved at kører sur i hele processen. Er træt at hører mig egen "stemme" på skrift. "jeg er , jeg vil " bla bla. Sidder og stirrer på de samme bogstaver og det hele virker sgu lidt ligegyldigt. Har prøvet og lave en flyver for at opdatere mit cv og for at lave det anderledes. Men stadig ikke den respons jeg forventede. De siger alle, " det handler som at skille sig ud". Men det virker ikke når der står 1-2 års erfaring med et område. Startede med at søge 1. projektleder stillinger 2.job konsulent stillinger 3. coaching stillinger 4. virksomhedskonsulent 5. online marketing. Nogle ville sige det er for meget frem og tilbage, men det er svært når man ikke helt ved hvad man gerne vil. 

 

Har sendt både opfordret og uopfordret ansøgninger, og prøvet at lave den uopfordret speciale. Som et stillingsopslag. Men det var bare 35 afslag som online marketing assistent. Kom til samtale hos en af dem og der er stadig en mulighed men først 2 måneder ud i fremtiden.  Så der var ikke et job i sigte. Men 35 afslag over en kort periode [B]gør ondt[/B] og har gjort det en gang før til en anden stilling med ca. 25. Har ringet til de forskellige og enten er det profilen eller erfaringen der er problemer med.

 

Har ændret stil og begyndt at søge jobs som der arbejder med SEO online markedsføring. Det er noget jeg har lavet lidt ved siden af mit studie og som egentlig ikke har fuldstændig relevans. Så jeg kan sidde med et job i fremtiden jeg måske egentlig ikke behøvede at bruge 5 år af mit studie liv på....

 

Der er jo fuldstændig åndsvagt at der sidder en person her der er såååå klar på at arbejde og give den gas med inputs også rammer man bare muren. De bliver ved med at sige " det er ikke dig der er noget i vejen med"... Men kan man efter 1½år af effektiv søgning tro på det ? Det gør jeg ikke. Ser linkedin fyldt med mine venner der har fået nyt job her og der. Lige til at sparke en når man ligger ned. Familie medlemmer der spørger " Hvordan går jeg søgningen "? "Har du fået et arbejde endnu " ? Man forstår godt folk bliver deprimeret i denne periode og 2 år er jo slet ikke nok når svar tiden på stillingerne er så lange.. Man tænker efter første eller anden samtale " den er i skabet" også ryger man ud og skal starte helt forfra.

 

Overvejer virkelig snart med at skide min uddannelse et stykke og blive lager medarbejder igen. De vidst man da hvad var. Men det bliver også et problem da man er for højt uddannet. Der er virkelig noget i vejen med vores måde at uddanne os på hvis man ikke uddanner sig til noget specifikt, som syge plejeske osv. Der er mange af mine ledige der har studeret cand. mag i et eller andet der sidder i fuldstændig samme problem. Undervisningsministeriet holder kun øje med teoridelen og pensum men ikke hvordan det kan bruges i den sidste ende. Vi har altså købt et ligegyldigt "produkt".

 

Nå det var meget snak om mig og håber nogle vil tage bolden op og lige kommentere på det. Hvis nogle har stået i samme situation eller bare har lyst til at give nogle hjælpende ord med på vejen. Jeg kunne virkelig godt bruge lidt positiv opbakning.

 

Med venlig hilsen den ledige.

 

 

Big_girl93

Big_girl93

1135 indlæg
  • Skrevet

Jeg står i fuldstændig samme situation. Er ledig efter at have færdiggjort bachelor, og man mister simpelthen modet når man får afslag, på afslag på afslag. Har du prøvet at søge praktikpladser? Måske det kunne give noget.

Jeg har næsten selv opgivet jobsøgning, og nu begynder jeg at læse igen, for jeg har fået stress af at være jobsøgende!

Mikala123

Mikala123

29 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Jeg ved godt at det er en gammel tråd, men synes alligevel at jeg vil komme med mit input, hvis der stadig er nogle der læser med. Jeg stod selv i samme situation da jeg blev færdig uddannet med min PBA på Markedsføring, og jeg vidste simpelthen ikke hvad jeg skulle gøre. Jeg fik så det råd fra min tidligere lærer at blive selvstændig. Så jeg besluttede mig for at udvikle min egen webshop, hvor jeg kunne sælge vegansk produceret shampoo. I den sammenhæng vidste jeg ikke hvordan pokker at jeg skulle reklamere for mig selv, da jeg ikke havde noget budget til markedsføring. Jeg fandt dog denne her E-bog, som hjalp mig med at blive mere synlig online og give mig relevante besøg på min webshop. Hvis du selv er i samme situation synes jeg helt klart at du bør checke den. Yderst værdifuld viden, som virkelig var en afgørende hjælp for min situation! Det kan selvfølgelig være at du allerede har noget viden om emnet gennem din uddannelse, men denne SEO-bog er et super supplement i mine øjne. Og så kan den hentes helt gratis som E-bog :-)

Mest populære tråde