1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Dårligt arbejdsmiljø?

Dårligt arbejdsmiljø?

Linepigen

Linepigen

2 indlæg
  • Skrevet
Hej alle. Jeg er 20 år gammel og ansat som skolepraktik elev i et køkken, hvor jeg er lærling. Jeg er egentlig rigtig glad for stedet og mine arbejdskollegaer, men min lærer i køkkenet er ikke uddannet i noget køkken relateret og jeg føler derfor ikke at jeg lærer det jeg skal i forhold til når jeg skal på skole, hvilket jeg kunne mærke da jeg var afsted på 1 hovedforløb hvor jeg følte mig bagefter. Vi er lige for nyligt ( august) flyttet ud til et nyt køkken hvor vi kun kan lave kold mad, da vi kun har en ovn til at lune ting i, da der ikke er nogen emhætte eller komfur, hvilket jeg ikke syntes kan være rigtig i forhold til min uddannelse. Min køkkenlåger skal tit ordne en masse på computeren, til møder eller lige de sidste 2 dage har han været syg, og alle de gange står jeg alene med 6 elever imens der skal laves mad til ca 110 mennesker, må jeg godt det som lærling? Jeg så for noget tid siden at der lå muselort på vores hylder med tørvarer, hvor jeg med det samme fortalte det til min lærer og han købte noget gift og den var væk få dage efter, men nu er de igen kommet ind i køkkenet og der bliver ikke gjort noget ved det, da min lærer er syg og det er selvom jeg har sagt det til vores tillidsrepræsentant samt en lærer på en anden linje, og har derfor flere gange overvejet at anmelde køkkenet til fødevarekontrollen, hvad tænker i er det rigtige at gøre? Og nu vi snakker om fødevarekontrollen, så levere vi mad ud af huset (som man normalt har en madbil til) men vi har en gammel rusten Berlingo at transportere vores varme(mad)kasser i, den er overhovedet ikke godkendt til det, hvad ville i gøre? Og lige en sidste ting, når vi skal aflevere maden køre vi ud med det (har en elev med) og vi skal løfte dem op af 2 trapper, og man SKAL være 2 til at løfte da de kan være rigtig tunge, og man ender i nogle akavede positioner når man skal gå forrest op af trappen mens man holder ved det ene håndtag på varmekassen. Er på det sidst begyndt at få rigtig ondt i ryggen og er begyndt at undre mig over om det kan skyldes de akavede løft som de beder os om at gøre når vi skal levere maden (hver eneste dag) hvad ville i gøre? På forhånd tak for jeres tid og svar. Mvh den fortvivlede
1987-male

1987-male

3069 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
1) Lad være med at anmelde det til fødevarkontrollen med mindre du har ryggen fri og du kan være 100% sikker på, at din chef ikke kan finde ud af, at det er dig der har gjort det. Du er lige startet, der er mange brodne kar i den branche, lige nu er din opgave at lære din branche at kende og ikke at lave den om. Du skal nok få din mulighed en dag, hvor dine ord vil veje meget tungere, men lige nu synes jeg at du skal passe på dig selv og ikke på virksomheden. Dvs. tag nogle engangshansker på, fjern muselort, tag hanskerne af igen med mindst mulig kontakt til overfladen af dem, smid dem ud, næste dag det samme. 2) Det med transporthygiejnen, det samme der, bare gør hvad du får besked på, kommer der kontrol, henviser du bare til den person der har givet dig "ordren". 3) Den med din fysiske tilstand ved jeg ikke, men jeg ved, at den er den vigtigste. Alt det andet er lige meget (lige nu), sæt dig ned med nogen du stoler på og find en løsning, god ven, veninde, famillie, hvem som helst, og hvis den løsning er sygemelding på ubestemt tid så er det det. Du skal ikke løfte mere end du kan. Hvis det skal løses akut, så ring til din leder, hav is i maven, sig jeg kan ikke løfte flere kasser af denne vægt, punktum. Enten finder han en løsning eller må du stoppe, helbreddet før alt andet om du så får en million for at smadre din ryg.
Alex_1n1

Alex_1n1

7 indlæg
  • Skrevet
Det er heftige sager. Jeg ville ønske, jeg havde nogen råd at komme med, men jeg er meget imponeret over din indstilling og fokus på at gøre det rigtige. Jeg kan ikke sige andet, end jeg synes, du er vildt sej. Fortsæt med det og gør det, du synes er bedst.
Linepigen

Linepigen

2 indlæg
Mange tak for svar. Må indrømme jeg er lidt uenig i det du skriver, sådan som jeg har forstået det syntes du jeg skal tage skyklapper for øjnene og ignorere det? Jeg syntes det er lige netop sådan nogle ting der spænder ben for folk, hvis man ikke er opmærksom på sine omgivelser. Ang. det med musen, så er det jo rigtig risikabelt i forhold til at mus posencielt kan bære sygdom med sig, og derfor kan vi risikere at gøre de mennesker syge som spiser vores mad. Jeg syntes det er uetisk at bede sin lærling om at levere mad i sådan en bil, selvom han godt ved det er forkert og på grænsen til at være ulovligt. Hvis jeg sygemelder mig uden at tage en kamp op føler jeg i princippet at jeg " bare" giver problemet videre til den næste der bare siger "ja tak" og gør hvad der bliver sagt.
1987-male

1987-male

3069 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
"Må indrømme jeg er lidt uenig i det du skriver" Helt ok :) "syntes du jeg skal tage skyklapper for øjnene og ignorere det?" ja. "derfor kan vi risikere at gøre de mennesker syge som spiser vores mad." Enig, men min holdning er stadig den samme. Lad det køre, hvis du har fået besked på af chefen at det skal køre sådan. Eksempel: Forestil dig at du sidder og kigger på åen. Du ser et blad. Det svømmer med strømmen. Der er grund A, B og C for at det ikke skal svømme med strømmen men mod strømmen i stedet. (Grundene er irelevante her, det er bare et eksempel) Helt enig med dig i både grund A, B, og C og at bladet ikke skal den vej. Dine muligheder: (Stadig eksempel) Du kan ligge dig ned ved bredden og prøve at puste bladet den anden vej mens det svømmer forbi dig. Hvor langt når du? Ikke særlig langt. Bladet vil svømme med strømmen alligevel. Så lidt kan du påvirke verden omkring dig, det handler kun om een ting - hvordan du reagerer på at bladet svømmer den vej den gør. Her har du hele livsfilosofien. Du kan ikke gøre noget, lad bladet svømme med strømmen. Bliver mennesker syge, så er det sådan det er, så kan det være at de bliver syge nok til at der reelt kommer en forandring hos stedet bagefter og strømmen pludselig vender den anden vej af sig selv. Det med bilen: det samme. Lad det køre. Det med sygemelding: Det samme. Ok, at give det videre til den næste, for du har allerede i tankerne hvordan hendes arbejde bliver. Det bliver ikke sådan. Der er aldrig noget der er permanent, så det er ikke dit ansvar at tænke på hvordan fremtiden vil/ikke vil være for hende. Det eneste der er vigtigt her er din ryg. Hvordan din ryg har det, lige NU mens du læser dette. Der kan du gøre noget. Forsætte eller sige fra så du får lettere ting eller er nødt til at stoppe. Hold fokuset der, alt andet er bladet og strømmen - uden for din kontrol :) Du er uenig nu, helt ok, gem tråden som favorit på din pc. Læs den igen om 5 år, der har du stået i 5 situationer mere, og hver gang har tingene gået den vej de skulle af sig selv hvis du ser det store billede :)
contrast

contrast

1850 indlæg
  • Skrevet
Først og fremmest så må jeg lige sige, at du lyder til at have godt styr på tingene og har ben i næsen. Det er sejt! :) Dernæst, så synes jeg klart ikke, at du skal lade det fare. Har du en form for tillidsrepræsentant på dit arbejde eller en fagforening, du kan kontakte? Hvis du ikke er tilknyttet nogen, synes jeg det kunne være en god idé at tage kontakt til en fagforening, om ikke andet så de kan fortælle dig, hvem du skal henvende dig til (jeg ved ikke lige, hvad der gælder for lærlinge). For du skal i hvert fald have noget vejledning fra en kyndig, for forholdene er tydeligvis ikke i orden. Så ja, udover at klage til fødevarekontrollen (hvilket er en rigtig god idé), så er det vigtigt at du også får noget vejledning i din specifikke situation.
Dandelion

Dandelion

122 indlæg
Hvis man går efter den livsfilosofi bliver tingene aldrig bedre.