1. Forum
 2. Debatten
 3. Studie og job
 4. Eksamens tips

Eksamens tips

Àngelina*

Àngelina*

1257 indlæg
 • Skrevet

Hvad er dit bedste eksamens tip?

Tænkte vi var en del som kunne få glæde af dem...

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Det er forbered dig! og det skal være hele året! Hvis man følger med fra start af er jeg sikker på at den viden man tilegner sig sidder inde i hjernen selvom man føler man har glemt det, og når man så læser op kommer den tilbage. Det bedste råd er bare at følge med i undervisningen og så skal man tvinge sig selv til at man ikke går videre til et nyt emne i et fag før man føler at man forstår det gamle. Ellers føler jeg mig ihvertfald frustreret.

Hvis skaden så er sket er det jo bare at (Hvis det er et fag hvor det er muligt) at terpe bogen og alle opgaver deri på slavemåden. Der er ikke andet at gøre.

calypso

calypso

2774 indlæg
 • Skrevet

Udover det Kinic skriver, så har jeg følgende råd.
Man ved jo ofte hvilke emner man kan komme op i, i de mundlige eksaminer. Lav en disposition til hvert emne over hvad du vil sige til den pågældende eksamen hvis du kommer op i det emne. Man har ikke tid nok under forberedelsen til at nå at strukturere hvad man vil sige, man kommer til at føle sig mere sikker med en disposition. Derudover del alle noter ordentligt op efter emne, så det er lige til at finde.

LaKris

LaKris

260 indlæg
 • Skrevet

Lav gode noter til hvert emne, så du nemt kan slå op i dem undervejs. Derudover er et godt råd: spil skuespil! Virk selvsikker, vær åben og smilende, og lad som om du kan det hele. Hvis lærer eller censor påpeger en fejl, eller svarer på et spørgsmål, du ikke kunne svare på, så bare sige "nååårh ja, det vidste jeg da godt." Eksamen har virkelig meget at gøre, med ens fremtræden. Det gælder om at manipulerer dem lidt

Alexander81

Alexander81

1 indlæg
 • Skrevet

Det er selvsagt viktig alt du gjør før eksamen, men på selve eksamensdagen anbefaler jeg følgende:

 1. Les oppgaveteksten nøye, flere ganger
 2. Skriv stikkord før du begynner å skrive og utfyll notater underveis mens du skriver når tanker dukker opp. Skriv det ned, slik at du kan fortsette å fokusere på der du var.
 3. Skriv så mye du kan, uten å være kritisk til det du skriver. La tankene assosiere fritt. Du endrer senere.
 4. Les gjennom det du har skrevet og kontroller at alle påstander er begrunnet og at du har referert til teorier/teoretikere
 5. Forbedre språket 
 6. Bruk tiden maksimalt! Du kommer alltid på noe mer så lenge du sitter og tenker på oppgaven

Har tidligere skrevet en artikkel om temaet her: https://www.smartestudieteknikker.no/eksamenstips/ 

Woman95

Woman95

24 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hvis det er en mundlig eksamen, vil jeg (ligesom de andre har skrevet) læse pensum nøje igennem, så jeg vil have mulighed for at kunne svare på alt de nu skulle spørge om og mere til.
Det er altid en god idé at være så forberedt, at du til hvert enkelt spørgmål de kunne finde på at stille dig, bare kan snakke derud og fortælle dem alt du ved. Frem for at de skal trække ordene ud af dig, da det kan trække ned.

Hvis jeg derimod skulle til skriftlige eksamen, og havde mulighed for at kunne forberede mig til den, ville jeg benytte mig at det man kalder "Skriv essensen". Dvs. At alt fra pesum sf tekster, historier osv. omformulere du med egne ord som skal fylde nogle linjer og skriver det ind i fx OneNote (hvis man må bruge det) 
så kan du altid søge og finde det du har skrevet... og dermed sætte det ind i opgaven.

sharlot1987

sharlot1987

1 indlæg
 • Skrevet
Hej, jeg vil gerne spørge, hvornår er der en efterårseksamen i normalt gymnasier?