1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. For gammel til uni?

For gammel til uni?

EMM

EMM

5 indlæg
  • Skrevet
Hej. Jeg tror endelig, at jeg er ved at have fundet min rette hylde :) Det kræver bare et ekstra år med supplering af nogle fag først. Det betyder, at jeg kommer til at være 24, når jeg begynder på universitetet. Er det for sent? Kommer jeg til at være 'den gamle' på holdet? Hvad er jeres erfaringer?
culpa

culpa

687 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Der er ikke noget som hedder at være for gammel til universitetet, eller videre uddannelse i det hele taget. Gennemsnitsalderen på universitetet er ca. 21 for førsteårsstuderende, men der var også folk i både 30'erne, 40'erne og 50'erne. Folk er der for at lære, og det er ikke gymnasiet, folk hviler mere i sig selv og er ærlig talt fuldstændig ligeglade med hvor gammel du er. Og nej, du kommer ikke til at være "Den gamle", du kommer med stor sandsynlighed ikke til at være den ældste, og hvis du gør kommer der til at være mange på 22, 23 og 24. Og selv hvis du er den ældste, who cares? Jeg gik på hold med en på 52, folk var ligeglade.
xxmahaloxx

xxmahaloxx

1047 indlæg
  • Skrevet
Vi var en meget stor studiegruppe (10+) hvor den yngste var 19 da han startede på uni og den ældste var 49. Men vi havde også en holddeltager på 79. Mogens. Han var gammel dyrlæge og kedede sig nu han var pensioneret og konen var død, så han fulgte timerne og deltog aktivt. Uni er et meget bredt udsnit af folk der kommer direkte fra gym, folk der har rejst og arbejdet først, dem der ikke vidste hvad de ville før nu og dem der vidste hvad de ville men ikke vil det længere. Så nej, du er ikke for gammel :)
contrast

contrast

1850 indlæg
  • Skrevet
Jeg var selv 22, da jeg startede, og dem jeg blev gode venner med var faktisk kun 19-21 år - jeg mærkede ingenting. Det skal også siges at flere af dem var fra andre lande, hvor de generelt blev færdige med skolen tidligere end her i DK, derfor var de så unge. Men mærkede det slet ikke.
Tina82

Tina82

6 indlæg
  • Skrevet
Man kan på ingen måde være for gammel til universitet... Jeg kender flere der er 40+ som er startet og har gennemført det. Ja der er måske en smule difference i alderen på eleverne, men det er jo ikke eleverne man kommer for. Det er jo studiet.