1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Gode råd til psykologi kvote 2

Gode råd til psykologi kvote 2

JPmusic

JPmusic

2 indlæg
  • Skrevet
Hej allesammen! Jeg er en kvinde på 23 år som virkelig gerne vil ind på psykologi (hvilken by er fuldstændig ligemeget). Her er lidt om min baggrunds historie: Jeg blev færdig med gymnasiet i 2016 (jeg kom ud med et snit på 6,4) hvor jeg efterfølgende havde to sabbatår. Mit første sabbatår brugte jeg på at arbejde hvor jeg både havde job i to børnehaver, en tankstation og en natklub. I mit andet sabbatår var jeg på en teaterhøjskole. I 2018 kom jeg ind på jordemoderuddannelsen via kvote to som jeg siden 7. klasse havde drømt om. Jeg kom igennem første semester med gode karakter og skulle så i praktik på andet semester. Jeg fandt dog ret hurtigt ud af i praktikken at alt det sundhedsfaglige i jordemoderarbejdet ikke var mig. Jeg blev der dog alligevel 4 måneders tid for at være helt sikker (det var jo trods alt det jeg hele tiden havde troet jeg skulle) men det gik i de måneder ligesom op for mig at det kun var psykologien i det jeg synes var spændende og valgt at stoppe halvvejs igennem 2 semester, da praktikken gjorde mig rigtig trist til mode. Jeg har sideløbende med min drøm om jordemoderuddannelsen også haft psykologi i tankerne, men har altid syntes det var meget mere umuligt end jordemoderdrømmen og valgte ligesom at fokuserer på det jeg havde størst chancer for at opnå. Men nu har jeg besluttet mig for at tage kampen op for at komme ind! Jeg har alle de fag på de rigtige niveauer det kræver for at komme ind samt også de fag der gælder i kvote to (men skal nok ind på VUC for at se om jeg kan forbedre karaktererne), jeg har højskoleophold, 1 semester på jordemoderuddannelsen, jeg arbejder lige nu i en børnehave i et udsat område og jeg er igang med at få noget frivilligt arbejde op at køre. Vejlederne på uddannelsesstederne siger at det jo ikke er fordi jeg "står uden noget", og nogen hentyder også til at det ikke er umuligt for mig at komme ind, men jeg vil gerne kvalificerer mig så godt som muligt og tør ikke stole på at det jeg har er "godt nok". Er der nogen der er kommet ind via kvote to der har gode råd? eller som generelt ved hvad der tæller godt? tæller højskole? Nogen der er kommet ind via unitest? Jeg er som sagt ligeglad med hvor jeg kommer ind henne, bare jeg kommer ind på det jeg gerne vil. Jeg ved konkurrencen er benhård så søger al den hjælp jeg kan få!
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Måske et lidt provokerende svar, men har du undersøgt, hvor meget læsestof, der er på psykologi? Et snit på 6,4 synes jeg er ret lavt i forhold til at søge ind på et studie, hvor man skal læse virkelig meget, og på engelsk, tørt stof, der ikke altid interesserer en. Altså selve det med at LÆSE skal man være ret interesseret i for at kunne gennemføre en af de universitetsuddannnelser, hvor der er meget læsestof. Jeg fik et ret højt snit, men var mega doven og læste stort set aldrig i gymnasiet. Og det fik jeg at mærke, da jeg kom ind på et studie, hvor man skulle læse 100 sider om dagen, ofte på engelsk. Jeg gik sammen med folk, der var de bedst i deres klasser og var komplet dedikerede. Et 12-tals studie. Jeg tænker bare, når det er din anden uddannelse, så undersøg det grundigt. Jeg har hørt flere, der synes psykologi er alt for tørt.
JPmusic

JPmusic

2 indlæg
Tak for svar. Synes ikke det er et provokerende svar, det er konstruktivt og jeg er vild med ærlighed :-) Jeg er bevidst om at der er meget læsestof. Jeg har flere veninder som læser psykologi og jeg følger lidt med på sidelinjen i hvad der foregår i deres hverdag. Jeg ved meget af det er tørt og ved også at meget af det er på engelsk. Jeg er typen som "klare sig godt" i ting jeg interesserer mig for eller sætter mig for jeg vil klare godt (det var så min fejl i gymnaiset som jeg så skal til at rettet op på i forhold til de fag). Psykologi er virkelig bare det jeg interesserer mig allermest for. Jeg tror ligemeget hvilken uddannelse man vælger så vil der altid være noget du bryder dig mindre om ved den eller synes er tørt. Tvivler på der er en uddannelse hvor alt bare er perfekt. Jeg går bare efter det jeg har størst interessere i også må jeg tage det sure med det søde. Jeg ved der venter sig interessante jobs på den anden side af alt det trælse læsestof.