1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Gymnasiet er svært

Gymnasiet er svært

sofie12321

sofie12321

11 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej. Jeg er en 16-årig pige og er (næsten) lige startet i 1g på et gymnasie i Nordsjælland. Grundforløbet er snart ovre og vi har fået vores studieretningsklasser af vide. Jeg skal fortsætte med en stor del af de jeg går i grundforløbsklasse med, hvilket jeg har det rigtig skidt med. Jeg klinger ikke med nogle af pigerne og jeg føler mig ikke rigtig ønsket. Lidt ekstra information: Jeg kender ingen i den by jeg bor i, da jeg ikke har gået i skole i denne by. Jeg har kontaktet gymnasiet, som er i min 'barndomsby', hvor jeg kender en del og det tiltaler mig virkelig meget på mange punkter. Dog fik jeg af vide at der ikke var nogle pladser overhovedet og at jeg ville blive sat på en laaang venteliste. Noget andet er, at jeg føler at den by jeg bor i og går i gymnasie i, er meget som en lille landsby, altså alle kender alle og jeg føler at der er meget internt. Jeg har snakket med studievejlederen på mit gymnasie og hun siger at jeg ikke må skifte studieretningsklasse før om 1 måned! Det gør mig virkelig ked af det, da jeg på ingen måde har lyst til at gå i den her klasse. + vi har galla her slut november og kan sket ikke klare tanken om at jeg skal følges med dem fra min klasse :( Ved egentlig ikke hvad mit dilemma er, men havde brug for at skrive det et sted, så hvis der er nogle der har råd tager jeg i mode dem :)
  • Skrevet
Hej Sofie. Din besked minder mig om mig selv, da jeg lige var startet i Gymnasiet. Jeg følte mig fra start af udenfor i klassen, og klikkede ikke med nogle af pigerne. JEg tog også fat i min studievejleder og fik nogenlunde samme besked som dig. Men jeg turde dengang (jeg var en genert pige) ikke tage fat i min studievejleder igen efter den måned, så jeg blev hængende i samme klasse hele min gymnasietid og tænkte jeg bare skulle holde ud, selvom jeg ikke havde det godt følte mig velkommen. Det har resulteret i at jeg idag (jeg er 27 nu) tænker tilbage på min gymnasietid som den værste tid i mit liv. og jeg ærger mig virkelig over, at jeg ikke dengang sagde fra og sagt til de voksne at jeg bare ikke havde det godt i min klasse. For når man har det dårligt i sin klasse så går det også udover ens skolearbejde og karakterer. Så jeg vil råde dig til at tage fat i din studievejleder igen om en måned og virkelig understrege overofr ham/hende at du ikke skal gå i den klasse. Og hvis der ikke bliver lyttet så synes jeg du skal overvejer andre muligheder. Det er ikke sjovt at gå i en dårlig klasse i 3 år!
1987-male

1987-male

3069 indlæg
  • Skrevet
Hold ud den ene måned og så håber jeg på at du får det godt det nye sted :)
sofie12321

sofie12321

11 indlæg
  • Skrevet
Hej igen. Tusind tak for svaret. Jeg er indstillet på at holde denne måned ud, dog skal jeg virkelig kæmpe for at finde motivationen. Jeg kan mærke at lysten til at skifte til gymnasiet i min 'barndomsby' bliver større og større, og jeg har slet ikke lyst til at gå på mit nuværende gymnasium. Det er så skide frustrerende at tingene ikke bare kan gå godt
contrast

contrast

1850 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Jeg synes bare du skal droppe gallaen. Det er der vel ikke nogen grund til at du tager til, det er jo bare en fritidsting? Jeg har selv prøvet at gå flere steder i forbindelse med uddannelse, som jeg ikke var glad for. Og min erfaring er også at jeg skulle have slået mere i bordet, og hvis folk ikke lyttede, så ville jeg lægge mig syg indtil jeg kunne starte et andet sted. Punktum. Det er det, jeg skulle have gjort. Husk, at du selv har magten til at tage det sidste valg, ingen kan tvinge dig til at tage et sted hen du ikke bryder dig om. Det er ikke andre, der er i det hver dag, så det er jo nemt for dem at sige, at "du bare skal holde ud". Helt ærligt, det er jo ingen hjælp. Jeg gjorde selv det, at jeg droppede ud efter 1. år på et gymnasium, og så tog jeg HF i det nye år. Det var det rigtige valg for mig, fordi jeg så ikke havde følt, jeg blev "senere" færdig, fordi HF kun tager 2 år. Samtidig er der et større pres på en socialt i gymnasiet, fornemmer jeg. På HF er man lidt mere sin egen herre, og det har passet mig rigtig fint. Og så er der et større aldersskel, hvilket har været godt, fordi jeg var 19 da jeg startede. Så en mulighed er at du kan droppe ud og tage HF næste sommer. Hvis du skal have mange A-fag, så undersøg lige om det er en mulighed på HF - ellers kan du også tage GSK nogle steder (gymnasiet på 2 år). Det er dog ret presset netop fordi det hele er presset sammen til 2 år med samme mængde A-fag som på gym. Der er HF en del lettere, men stadig enormt givende fagligt, synes jeg.
MaxMagnus

MaxMagnus

3 indlæg
Tror du mener STX og ikke GSK, ikke? GSK er ikke gymnasiet på 2 år. Det er suppleringskurser man kun kan tage efter man har en færdig ungdomsuddannelse, men mangler et eller flere fag for at komme ind på en bestemt uddannelse.