1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. HHX eller STX?

HHX eller STX?

idaanonym

idaanonym

1 indlæg
  • Skrevet
Hej, Jeg går lige nu i 9. klasse og står i den her situation, at jeg skal på enten HHX eller STX efter. Problemet er, at jeg ikke ved om jeg skal vælge HHX eller STX. Jeg har været på brobygning på begge uddannelser i 8. klasse, hvor jeg efter det, er fundet frem til at HHX umiddelbart siger mig mest. Jeg absolut hader naturvidenskabelige fag, idræt, kristendom osv (som der jo er meget af på STX), men samtidig ved jeg ikke hvad jeg vil i fremtiden endnu. HHX interesserer mig mest lige nu, og det har det gjort siden brobygning i 8. klasse. Jeg ved nu ikke om jeg skal vælge den almene STX eller den merkantile HHX. Hvad er der flest muligheder ved? Og hvad synes I?
Sally

Sally

3 indlæg
  • Skrevet
Det kommer helt klart an på, hvad du vil senere hen i livet. Som de fleste, ved de ikke hvad de vil, og der vil jeg råde dig til at vælge en stx, da du ikke har lukket nogle jobs af, til senere hen i livet. Hvis du vælger en hhx, er det meget lidt du kan blive, i hvertifald ift. en stx. Jeg synes du skal vælge det du lyder som er noget for dig, det bliver 3 hårde år, lige meget hvad du vælger, og det er derfor vigtigt, at du vælger noget som er interessant for dig, og som ikke vil kede dig i 3 år.
BeigeGuldElsker

BeigeGuldElsker

18 indlæg
  • Skrevet
Hvis du hader naturvidenskablige fag vil jeg fraråde dig at tage en stx. Jeg går selv på HF, hvor vi har en del geografi, biologi og kemi, og det er nærmest umuligt for mig at skrive en aflevering, og på stx, er jeg sikker på i nok skal få en masse afleveringer for. Hvis det er nødvendigt for dig at komme på stx (måske pga fremtidig uddannelse), skal du huske på, at du altid kan læse fag efter, hvis du feks vælger at tage en HHX :)
Dandelion

Dandelion

122 indlæg
  • Skrevet
Du kan altid kontakte din skoles uddannelsesvejleder, og få en snak med vedkommende, de er vant til at guide :)