1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Hjælp en venlig sjæl i nød

Hjælp en venlig sjæl i nød

Vand

Vand

4 indlæg
  • Skrevet
Hej Da jeg snart skal vælge emne til SRP håbede jeg på at der måske var nogle som havde nogle gode emner. Skal skrive i enten Samfundsfag eller engelsk som det ene fag. Jeg har selv overvejet Abort med fokus på USA eller Ireland men har lidt svært ved at finde ud af hvad jeg så skal undersøge indenfor dette emne. Er det mon en opfindsom sjæl som kan hjælpe?? =) Mvh Mig
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Hvis det er emnet, så kan du kigge på baggrunden for abortmodstanden, herunder dens oprindelse i katolicismen. Du kan sammenligne med andre lande hvor verdsligheden er trådt ind istedet for religion, eks. Italien, Spanien eller Mexico (der også er meget katolske). Du kan vælge at kigge på de juridiske baggrunde for og imod abort, eller lidt mere traditionelt, kan du undersøge sandhedsværdien af de argumenter de to sider kommer med. Men så kommer du nok lidt ud over bare Irland/USA og over i en generel debat.
Alternativt kan du kigge på historiske begivenheder der har ført til omstødelse, eller forsøg på omstødelse af Roe vs Wade (i USA). Holder man fast i USA, kan man kigge på de mange føderale love og forskelle der var indtil 1973, hvor Roe vs. Wade dommen blev afsagt af højesteret.