1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Hvad skal jeg efter HHX?

Hvad skal jeg efter HHX?

amel0103

amel0103

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej. Jeg er 19 år og har ingen idé med, hvad jeg vil med mit liv. Jeg går på mit tredje år på HHX. Dengang jeg var yngre, ville jeg rigtig gerne være matematiklærer, men da jeg lige pludselig ikke kunne følge med i matematik, så forsvandt det ønske. Senere hen ville jeg så gerne være tandlæge, men da jeg var i brobygning, så følte jeg ikke, at det passede til mig. Dog har jeg til tider haft et ønske om at blive forfatter, skribent, journalist eller et eller andet i den dur, men hold da op.. Jeg er på bar bund. Jeg føler, at hvis jeg nu valgte at gå den retning, så ville jeg ikke passe ind i den verden. Det samme føler jeg med andre karrierer. Jeg er bange for, at jeg ikke er god nok. Min personlighedstype er INFP, hvilket måske har at gøre med min følelse af, at være på bar bund og ikke god nok. Derudover er der mange spekulationer omkring min opvækst, der gør, at jeg er så usikker og har ingen anelse om, hvad jeg skal. Hvis jeg nu spurgte mine forældre, så ville de overhoved ikke kommentere. Min mor sagde til mig et tidspunkt, at det var dumt, at jeg tog en uddannelse efter 9. klasse. Hun mente, at jeg burde have valgt noget ala kassedame, hvilket for mig var lidt kedeligt. Det eneste som jeg ønsker med mit liv er at udrette noget, men det er så svært, når jeg føler, at der er så mange spændende muligheder i livet. Mit karaktergennemsnit ligger omkring 7. Jeg følger ikke så meget med i skolen, da mine klassekammerater, der læser op fra deres computere får højere karakterer, hvilket jeg ikke føler fair. Godt nok var mine karakter højere i 1.G, men dengang.. Der havde jeg også nogle lærere, der virkelige gjorde indtryk på mig. De var engagerede i deres arbejde og ønskede, at deres elever var lige så engagerede. Hvis man ikke rigtig brød sig om emnet og ikke fulgte med, jamen klart, så fik man også dårlige karakter. Jeg har pro tempore ingen respekt for mine lærere, heller ej klassekammerater. Dog har jeg respekt for personer fra andre klasse på HHX og HTX.
Anonymgirl

Anonymgirl

21 indlæg
  • Skrevet
Ej hvor sjovt, jeg er også INFP personlighedstypen. Jeg er 21 år, og har sabbatår. Der er ikke mange der har den type! Jeg forstår sagtens at du er frustreret over hvad du vil. Sådan har jeg det også. Vil råde dig til at tage nogle sabbatår!
tobehonest

tobehonest

1 indlæg
  • Skrevet
Hvis du er så meget i tvivl, synes jeg, at du bør tage et sabbatår og få noget erfaring fra arbejdsmarkedet. Da jeg gik på sidste år i gymnasiet havde jeg også 10 ideer om hvad jeg ville læse, men endte med at læse noget helt andet.
MissWaters

MissWaters

3 indlæg
  • Skrevet
Hej Jeg vil anbefale dig, at tage til en masse åbent hus arrangementer, hvor du kan komme tæt på de forskellige uddannelser.