1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Medicin eller sygeplejerske?

Medicin eller sygeplejerske?

queenindunya

queenindunya

5 indlæg
  • Skrevet
Hej allesammen. Jeg står i et dilemma lige nu og jeg vil rigtig gerne have nogle råd hvis muligt. Jeg bliver student her til sommer 2018, hvilket jeg glæder mig til. Lige pt. er mit gennemsnit på 9.6. Det kan blive 10.4 hvis jeg søger uddannelse indenfor 2 år. Jeg havde oprindeligt tænkt mig at læse til sygeplejerske, da jeg ikke havde matematik på A niveau som det kræves hvis man skal læse medicin. Men da jeg har fundet et kursus med sommer gymnasiet supplering, er jeg i tvivl om hvad jeg egentlig skal vælge. Tage kurset, tage til eksamen og vente 1 år før jeg søger eller søge sygeplejerske uddannelsen her til sommer? Jeg har det sådan, at hvis jeg skal læse til medicin, er det nu eller aldrig. Jeg vil ikke læse til medicin, når først jeg har uddannet mig til sygeplejerske. Men jeg er så usikker på det hele. Jeg kan jo få et lavere gennemsnit, hvis jeg ikke klarer mig godt til kurset eller måske bliver jeg ikke engang optaget? Så ville 1 år være gået til spild. Hmmm, hvad tænker I?
Pandabjørn

Pandabjørn

2 indlæg
  • Skrevet
Umiddelbart vil jeg mene, at du kan søge ind på medicin med start i kommende skoleår og blot angive i din ansøgning, at du tager supplering i sommerferien, du skal bare huske at opdatere sin ansøgning online. Men spørg ug.dk om det, de har en meget god live chat, hvor de kan hjælpe dig.
existencia

existencia

454 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Spørg en egentlig vejleder, da de kan give dig de bedste retningslinjer. Men jeg vil give Pandabjørn ret i, at du burde kunne søge ind med det samme - du skal bare have godtagelse for, at du fremsender bevis på mat A senere. Dette kræver selvfølgelig, at det er et sommerkursus, du tager. Derudover vil et supplerende kursus ikke indgå i dit gennemsnit.
anonympige97

anonympige97

4 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes først og fremmest du skal vente med at søge ind på en uddannelse til du er så sikker som, man nu kan blive! For det andet... Eftersom medicin er det du egentlig ville synes jeg det lyder som om det ville være det mest rigtige. Jeg har selv haft samme overvejelser i forhold til studie, men er endt med sygeplejerske. Grunden til dette er, at jeg kan mærke på mig selv, at jeg er mere til den menneskelige kontakt end til så mange års studie for, hvor man ofte lærer noget man alligevel glemmer lige efter eksamen igen. Men de ter jo bare min personlige mening. ;)

Mest populære tråde