1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. mit arbejde har gjort mig syg

mit arbejde har gjort mig syg

Fjeldaben

Fjeldaben

80 indlæg
  • Skrevet
Jeg blev sygemeldt fra mit arbejde som handicaphjælper for snart to mdr siden, da jeg havde rigtig ondt i min arm og da jeg nærmest helt tiden bruger min arm på det arbejde, kunne jeg ikke andet end at sygemelde mig. Jeg har nærmest været sløj siden jeg startede på det arbejde ( november 16) har dog ikke haft en eneste sygedag før jeg fik problemer med armen. Føler virkelig det har krævet alt min energi. Jeg arbejder 12 timer af gangen og bruger tre timer om dagen på transport. Jeg fandt først for alvor ud af, hvor nedslidt jeg var blevet af det arbejde, da jeg blev sygemeldt. Der var så mange signaler jeg overså. Jeg havde meget eksem, vægtøgning, hovedpine, træthed og ked af det. Følte mig nærmest syg hele tiden. Tanken om at jeg skal begynde på job igen om nogle uger, gør mig helt trist. Jeg er dog begyndt at søge noget andet, er bare bange for jeg ikke kan finde noget med det samme. Jeg har ikke været medlem af a kasse længe nok til, at jeg kan få dagpenge, så skal jeg på kontanthjælp, men det vil jeg ikke! Min familie er også efter mig, de nærmest antyder at jeg ikke fejler noget og at jeg bare er doven, så føler også et stort pres fra den side. Jeg bruger meget energi på, at finde noget andet. Tager ud med ansøgninger osv. Men overvejer, at sige mit job op inden. Hvad ville i gøre? Jeg syntes bare ikke, at der er noget job, der er vigtigere end ens helbred. Men skal jo stadig have brød på bordet. Men på den anden side, kan jeg bare mærke at min krop siger fra..
missbrainy

missbrainy

26 indlæg
  • Skrevet
Har du været ved lægen? Få tjekket om du fejler noget. Hvis du ikke gør, så fortsæt med at søge andet arbejde, og bid tænderne sammen indtil da. Både den du er hjælper for og dine kollegaer venter helt sikkert på du kommer tilbage.
frede1983

frede1983

21 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Det er svært at svare på, der er så mange facetter i det. Det kan være hårdt mentalt at være handikaphjælper, både jeg og min mand har været det af nogle omgange, og det kræver meget af en både psykisk og ikke mindst fysisk. Jeg synes du skal tage en snak med din læge, som kan hjælpe med at grave lidt i dine humørsvingninger, og måske hjælpe dig med at afklare, om det er noget dybereliggende der ligger til grund for din situation. Det er vigtigt at du lytter til din krop, særligt når du ikke oplever at have støtte derhjemmefra. Nu kan jeg ikke se hvor gammel du er, men synes du skal lytte godt efter, og prøve at søge over i retning af noget som måske kræver mindre, og som ikke tager 12-timers vagter i din uge. Selvom du ikke har været med i a-kassen længe nok til at have optjent dagpengeretten, kan det godt være du kan trække på nogle fordele hos din a-kasse, og få noget rådgivning omkring din situation der også. De har som regel også en fagforening tilknyttet, og de er rigtig gode til at snakke med arbejdsproblemer om. Du kan måske se her om din a-kasse har disse fordele.