1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Optagelse på uddannelse via HF-enkeltfag?

Optagelse på uddannelse via HF-enkeltfag?

Supernova1

Supernova1

509 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
.
Dandelion

Dandelion

119 indlæg
  • Skrevet
Jeg vil råde dig til at kontakte en vejleder ved uddannelsesstedet og spørge, da de har helt styr på det :-)
Maggiemus

Maggiemus

94 indlæg
  • Skrevet
Nu var jeg lige inde og kigge på ug.dk og sådan som jeg forstår det skal du have en gymnasial eksamen og så have opfyldt de specifikke adgangskrav :) Så du skal have en fuld hf er jeg ret sikker på. Jeg har selv taget enkelt fag og sat sammen til en fuld hf :)
culpa

culpa

687 indlæg
  • Skrevet
Du skal have en fuld gymnasiel uddannelse og derudover opfylde de specifikke krav
Supernova1

Supernova1

509 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
.
culpa

culpa

687 indlæg
Du kan ikke varetage nogle af de jobs uden en uddannelse, da du ikke er i nærheden af at vide nok. Og du tjener som udgangspunkt ikke godt uden en uddannelse. Du kan blive uddannet som bankfuldmægtig, det tager 4 år, og kræver ikke nogle HF-fag. Hvad definerer du som værende en "god/høj løn"?
Supernova1

Supernova1

509 indlæg
.
culpa

culpa

687 indlæg
Citat fra UG "Finansuddannelsen skal tages som eux-forløb. Med eux kombinerer du erhvervsuddannelsen med en gymnasial eksamen og opnår generel studiekompetence. Efter endt uddannelse har du en erhvervsfaglig studentereksamen. Det betyder, at du har de samme muligheder for at læse videre som dem, der har en gymnasial uddannelse. Du kan afslutte som finansassistent med brancheretning inden for enten bank og realkredit, liv og pension eller skadesforsikring.". Hvis du skal have 25.000 efter skat skal du jo tjene ca 38.000 før skat, så skal du i den grad have en uddannelse. Så meget tjener du ikke som bankfuldmægtig uden en del års erfaring. Det er nok omkring hvad en nyuddannet kandidat fra universitetet ofte tjener.
Supernova1

Supernova1

509 indlæg
.
culpa

culpa

687 indlæg
Vidregående uddannelser optager som udgangspunkt kun folk med en fuld ungdomsuddannelse. Det har du ikke hvis du mangler matematik. Som udgangspunkt er det kun uddannelser som lærer, pædagog, sygeplejerske som man får adgang til med enkeltfag. Ved andre vidregående uddannelser kan enkeltfag ikke bruges til noget andet end at supplere den ungdomsuddannelse man allerede har taget. Så nej, du kommer ikke ind på markedsføringsøkonom med din nuværende uddannelse, eller nogle lignende uddannelser. Det kræver fuld HF, stx eller anden ungdomsuddannelse.