1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Problemer med kollega

Problemer med kollega

Lulu

Lulu

8 indlæg
  • Skrevet
Hej :) Måske er der nogle af jer, der kan komme med indspark til mit dilemma? Jeg har en kollega på mit job, som konstant retter på mig. Jeg har haft jobbet under et halvt år og i starten var der ikke noget, men her på det sidste er det begyndt at gå mig på. Han kan virke sur, ignorerer mig nogle gange, hvor han taler til alle andre omkring mig, og andre gange er der slet ikke noget og han er den sødeste kollega. Derfor har jeg heller ikke noget mod ham personligt, han er venlig nok, men han er bare svær at samarbejde med. Hans humørskift forvirrer mig, og hans tendens til at synes at alt jeg gør er forkert gør mig usikker. Så laver jeg flere fejl, og så får han en endnu større trang til at rette på mig. Jeg har aldrig problemer de dage hvor han ikke er der, der klarer jeg alle opgaver fint og får tilmed en del ros, så jeg ved at jeg ikke er dårlig til mit job. Det handler mere om at hvis jeg ikke gør tingene præcis på hans måde, så er det forkert, og hvis jeg gør ting i en anden rækkefølge end han selv ville have valgt, så er det også forkert. Jeg vil på den ene side ikke lade mig slå ud, og lade ham "vinde" hvis man kan sige det sådan, også fordi jeg ved at han egentlig ikke mener det ondt. Han er virkelig en venlig person, bare meget striks. Derfor ville det nemmeste være at lade som ingenting, og fortsætte med at gøre det bedste jeg kan, selvom han ikke altid mener at det er godt nok, men JEG ved jo selv at det ER godt nok. Men omvendt så føler jeg heller ikke at det er fair, og jeg burde sige fra; men hvordan? Jeg har som sagt ikke noget problem med ham personligt, så jeg føler ikke for at skabe en konflikt der reelt ikke er der, men det skal heller ikke være besværligt at gå på arbejde, når jeg nu ikke synes der er grundlag for hans konstante kritik af mig. Nogle gange føler jeg det som om han decideret er på nakken af mig bare fordi han kan, for jeg har ikke oplevet ham opføre sig sådan over for andre kollegaer, heller ikke engang dem der har været der kortere tid og dermed har mindre styr på rutinerne på arbejdspladsen end mig. Har I oplevet sådan noget før, og hvad ville I gøre i den situation?
gitte345

gitte345

567 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Jeg ville jo bare sige: "Jeg kan godt føle, at du kritiserer mig ret meget. Jeg er ny i jobbet og derfor stresser det mig. Måske er jeg lidt sart, men kan vi ikke prøve en periode, hvor jeg lige prøver at gøre det på min måde?". Men hvis du virkelig ikke vil tale med ham om det, så prøv at rose ham rigtig meget for noget, han kan. Du lyder umiddelbart lidt alfahan agtig og det er nok derfor, han er efter dig og ikke de andre. Jeg kan sagtens rose mænd, der er på den der måde, fordi jeg griner lidt indeni over at de bliver blide som lam når man siger "Kaj, jeg har virkelig lagt mærke til hvor dygtig du er til at ordne regnskaber" blabla
Aisa

Aisa

64 indlæg
  • Skrevet
Jeg tror, det virker at sætte sig i respekt. Sæt grænser overfor ham og fasthold dem. Det virker for det meste. Der er nogle mennesker, der behandler én sådan, simpelthen fordi man er for "flink". Det er da værd at overveje.
Lulu

Lulu

8 indlæg
  • Skrevet
Tak for jeres svar. Jeg har tænkt meget over den første kommentar, og overvejet om det ville hjælpe at rose ham, men jeg føler ikke rigtig det gør nogen forskel... han bliver glad når man anerkender ham, men han er svær at starte en rigtig samtale med, fordi han hele tiden afbryder mig, så det kom jeg ikke så langt med. Jeg ser ikke mig selv som en alfahan, tværtimod er der mange der har kaldt mig en pleaser, som nok egentlig er rigtigt. Men jeg holder fast på at jeg ikke synes det er fair, og selv hvis jeg var en alfahan, så er det altså bare ikke okay af en kollega bevidst at ignorere eller kritisere uden grund. Jeg skal helt klart sætte mig i respekt, men jeg synes godt nok det er svært. Jeg må øve mig mere på at sætte grænser. Jeg kan mærke at jeg bliver mere og mere nervøs for at gå på arbejde, i forgårs oplevede jeg at han gjorde mig til grin over for en anden kollega, og sagde "Haha ej, se hvad hun gjorde der" som om jeg ikke var der, selvom jeg stod lige ved siden af dem og kunne høre det hele. Det gjorde mig ret ked af det, især fordi jeg ikke selv så det som en fejl, men gjorde det bare i en anden rækkefølge en han selv - så jeg føler virkelig at det er umuligt at gøre ham tilfreds, uanset om jeg kravler i den ene grøft og prøver at være venlig og rose ham, eller den anden grøft og sætter grænser, så bliver han ved med at opføre sig på samme måde og er uforudsigelig.
Aisa

Aisa

64 indlæg
  • Skrevet
På mig lyder han enten som en psykopat, eller én der vil i bukserne på dig. Jeg ville konfrontere ham, hvis jeg var dig, og hvis han afbrød, så ville jeg bede ham om at holde sin mund og høre efter, mens jeg taler. Det her er jo ikke til at arbejde under, så man kan lige så godt tage tyren ved hornene først som sidst.

Mest populære tråde