1. Forum
  2. Debatten
  3. Studie og job
  4. Skal jeg sige op?

Skal jeg sige op?

  • Skrevet
Godaften piger og damer! I starten af Februar startede jeg på mit drømmestudie. Jeg er vildt glad for det! Inden det har jeg haft et sabbatår, hvor jeg arbejdede i et supermarked, som jeg egentlig var ret glad for. Min chef tilbød at han kunne flytte mig til en anden butik, hvilket så er i den by hvor jeg er begyndt at studere. Det takkede jeg selvfølgelig ja til, da et arbejde ved siden af studiet selvfølgelig aldrig er dårligt. Nu har jeg arbejdet en måned på min nye arbejdsplads, men stadig i samme kæde, og det er selvfølgelig slet ikke det samme. Det havde jeg heller ikke forventet. Da jeg flyttede til byen, havde jeg 3 uger inden jeg skulle starte på mit arbejde, så jeg bare lige havde en chance for at komme godt igang med studiet og alt det sociale. Jeg var virkelig glad i den periode! Jeg havde så meget energi, og det hele var bare fedt. Det er det stadig, men allerede nu føler jeg slet ikke at jeg har lyst til et studiejob. Jeg føler mig irriteret og glæder mig overhovedet ikke til at skulle afsted, og så er tanken kommet op i mig, om jeg mon skal sige op. Med mit budget ville jeg godt kunne klare mig uden, og har heldigvis også en god opsparing der ville kunne hjælpe mig i pressede situationer. Jeg har virkelig bare lyst til en fed studietid, hvor jeg kan gøre hvad jeg vil, og ikke være afhængig af et arbejde. Derudover føler jeg mig heller ikke særlig godt tilpas på mit nye arbejde, men sådan er det vel altid i starten. Kan jeg tillade mig, at sige op efter en måned? Synes det er lidt pinligt.. Kh. Den lidt forvirrende :)
Mariemarie

Mariemarie

1 indlæg
  • Skrevet
Hej! Hmmm, det er jo en svær beslutning. Jeg synes bestemt godt, at du kan tillade dig det. Men jeg kan da godt forstå, at du er i tvivl, da din tidligere chef hjalp dig med at få jobbet og du måske "skylder" på den måde - eller i hvert fald ikke vil være med til at stille ham i et dårligt lys, at han har anbefalet nogen, som så siger op en måned efter. På den anden side synes jeg da heller ikke, at du skal blive i et job, du ikke er glad for - for andres skyld... Måske skal du spørge dig selv, om det handler om manglende overskud eller decideret manglende lyst til lige præcis det job eller den arbejdsplads? Jeg kommer, nu imens jeg skriver, til at tænke på dette site, som jeg selv stødte på for et par dage siden, måske kan du finde lidt hjælp eller guiding her? http://www.skoleogliv.dk/ Håber at du finder ud af, hvad der er det rigtige for dig, og at du finder overskuddet til at handle på netop det :-)
UlrichS

UlrichS

2 indlæg
  • Skrevet
Jeg vil også mene at du sagtens kan sige op uden at have dårlig samvittighed. Går også udfra at din arbejdsgiver vil forstå din situation, og så er det hele jo godt :-) Det kan nogle gange være svært at håndtere både arbejde og studie, så hvis studiet er meget krævende, så er det da en god idé. Nu hvor du er kommet på studie, så er det også en god idé at overveje en gratis indmelding i en a-kasse som studerende, så du er dækket når du kommer ud på den anden side :-) Held og lykke med studiet!