1. Forum
 2. Debatten
 3. Sundhed
 4. Diætist og økonomi?

Diætist og økonomi?

Mitsumane

Mitsumane

6 indlæg
 • Skrevet

Hej alle 
Jeg står lidt i den situation hvor jeg har virkelig brug for at tabe mig. Problemet er at jeg har meget lidt penge til rådighed. Så ingen vægttabsoperation. 

Netop på grund af min vægt, kan jeg ikke motionere så jeg fik at vide hos lægen at jeg kunne spise sundere. Det er jeg også begyndt på dog jeg nogen gange "falder tilbage". Men problemet er at jeg er lidt af en "borderline autistic" person som har brug for nøje struktur og vejledning og jeg har psykisk svært ved at styre situationen selv.

Så derfor ville jeg gerne se om jeg kunne blive henvist til en diætist som kunne give mig en kostplan og et lidt mere "hands on" approach.

Men som sagt, har jeg ikke mange penge til rådighed, Jeg hørte at der var nogle særlige tilfælde hvor man kunne få gratis behandling men er det sandt? Og hvordan kan jeg gøre brug af dette?

culpa

culpa

689 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Det er ikke alle, som kan få en henvisning til diætist. De følgende målgrupper vil som udgangspunkt have en god mulighed for at få en henvisning:

 • Diabetes eller forstadiet til diabetes    
 • Behandlingskrævende forhøjet blodtryk og/eller kolesterol
 • KOL
 • Kræft
 • Hjerte/kar sygdomme
 • Ældre med BMI under 20
 • BMI over 30
(Jf. Sundhed.dk)
Hvis du ikke falder ind under disse grupper, kan du muligvis få tilskud, hvis du er medlem af sygeforsikring Danmark.
Mitsumane

Mitsumane

6 indlæg

Det her er skide pinligt at sige men min BMI er over 50 og mit hjerte har det ikke så godt for tiden. Så det er vel egentlig godt at jeg har de punkter krydset af. 

Mange tak for dit svar 

Miss J

Miss J

128 indlæg
 • Skrevet
Levet efter kostplanen her under et vægttab den er meget simpel,og ligetil
ved ikke hvor mange kalorier den er på,men nok omkring 1600-1700 max


Morgen 1,5 dl mager yoghurt med 1 spsk ymerdrys,eller husk,og 1 lille glas juice

Formiddag 1 æble,og 1 stk kanelknækbrød med skrabet smøreost

Frokost 3 halve styk rugbrød med pålæg,og 1 lille skål råkost med rosiner,og citronsaft

Eftermiddag ½ grovbolle med honning,og 1 stk frugt

Aften 200 gr grøntsager,og 120 gr kød,eller fisk 1-2 spsk sovs

Sen aften 1 lille håndfuld nødder,og 150 gr vindruer

Vand ubegrænset samme med te,og kaffe uden sukker mælk

Det er hårdt i starten,men så bliver det rutine efterhånden,som du taber dig kan du ændre lidt i planen,men den er god,at holde sig til i starten,som en rettesnor
Mitsumane

Mitsumane

6 indlæg

Mange tak for dit svar. Jeg skriver den lige bag året. Den tænker jeg ville være god at have når jeg enten har lidt mere penge på hånden eller er kommet ind i en rytme. 

Tror stadigvæk at jeg prøver af med diætisten fordi jeg har brug for noget helt streamlined for dumme mig.  Mest fordi jeg har meget sært med at gøre tingene alene og jeg er meget alene. Ikke engang på grund af corona 

Miss J

Miss J

128 indlæg
 • Skrevet
Vil faktisk anbefale programmerne her føler jeg lærte meget af,at se dem
om hvordan en fornuftig kost ser ud hvor man hverken får for lidt,eller meget,og så ligger de gratis tilgængeligt:
https://www.youtube.com/watch?v=HrSojmxA1I0&t=472s
Mitsumane

Mitsumane

6 indlæg

Det skal jeg huske. Men som jeg skrev før, jeg har brug for noget direkte support og nogen til at holde mig hen. Et såkaldt mere "hands on approach" som jeg skrev tidligere. 

Programmerne kunne en hjælp på langsigt men ikke hvis jeg ikke kan gøre det selv. 

culpa

culpa

689 indlæg
Du skal i så fald være opmærksom på, at du ikke må se det som en "diæt". Du kan aldrig gå tilbage til at spise som du har gjort før. Det skal være en permanent livsstilsændring. Når du taber dig, vil din forbrænding også falde, hvilket betyder, at når du har tabt meget vægt skal du spise væsentligt mindre for ikke at tage på. Hvis du f.eks. nu kan spise 2400 kcal for at bevare din vægt, vil det f.eks være 1900 efter at du har tabt dig. Ikke at være opmærksom på dette, er en fejl som mange laver efter vægttab, hvilket også er grunden til, at mange tager vægten på igen.
Mitsumane

Mitsumane

6 indlæg

Det giver god mening. Det kunne jeg også godt forestille mig. Har over en lang periode så småt skiftet diæt til noget mere grønnere, mindre fastfood og sukker. 

Men jeg har ekstremt svært med at tabe mig og regulere hvor meget jeg indtager, selvom 75% af det jeg indtager er relativt sundt. Det er også mere med hensyn til hvor ofte jeg spiser fordi jeg har svært med at regulære tidspunkterne. Og har dertil har jeg brug for vejledning. 

Jeg er forberedt på at skifte diæt og livstil. Men jeg har bare meget svært ved at begynde det hele og psykisk overskue det. Jeg tror det kunne hjælpe med et koncentreret forløb hvor jeg superviseres og får den støtte som jeg kunne have godt af.