1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Fjernet mandler-hvornår kan jeg spise normalt?

Fjernet mandler-hvornår kan jeg spise normalt?

Punk-girl

Punk-girl

15 indlæg
  • Skrevet
Hej debat Jeg fik fjernet mandler for 5 dage siden. Det har været en hård omgang, og jeg har selvfølgelig ikke kunne spise så meget. Siden i går, har jeg ikke haft nogen smerte i venstre side af halsen, men stadig en del smerter i højre side. (Desuden var de meget hårde ved min tunge under operationen, og den kom i klemme. Jeg har et sår på hver side, som er hævet op på størrelse med hasselnødder). Jeg skriver, fordi jeg er nysgerrig efter at høre jeres historier. Hvornår kunne i spise normalt igen? :)
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
Der gik lang tid med smerter og jeg fulgte anvisningen på det stykke papir, man fik udleveret. Spiser du for hurtigt kan du rive sårskorperne af og starte en blødning, som er farlig, så hold dig til is og andre bløde ting før det er totalt helet!
Ulti

Ulti

2 indlæg
  • Skrevet
Hej Punk-girl, er selv 5 dage inde i mit forløb nu, jeg syntes en hver smag i maden slår en helt ud, så lige nu er det vand, lidt iste også protien skyr, har prøvet med hvidt brød, men det kommer slet ikke ned sidder og hoster i det bag efter, så vil gerne høre hvad dine erfaringer blev med det?
Miss J

Miss J

128 indlæg
  • Skrevet
Hvorfor får I fjernet mandler?
Ulti

Ulti

2 indlæg
  • Skrevet
Hej,

Jeg har fået fjernet mine fordi de var meget store og  havde en halsbetændelse der gjorde de hævede og kunne potentiel have spærret for mine luftveje.

Bonus skulle også være en bedre natssøvn, det er så lidt svært at vurdere endnu, da jeg stadig har smerter efter operationen og søvn ikke har været sammenhængende.

Har fået afvide, det er ikke unormalt at det tager lidt længere tid at komme sig når man har store mandler, den første uge var ikke sjov.

Var så uheldig at være en af de 3-6% der kan bløde efter operationen og måtte i narkose igen og have stoppet blødningen og har efterfølgende også været indlagt en dag, da blødningen efter sårskorper faldt af ikke stoppet med at bløde, så 112 ud på sygehuset, de kunne stoppe det med medicin og lokal bedøvelse. (også en lille % chance for det sker, så som lægen sagde til mig, det er en voldomgang du har været igennem og det vil du nok aldrig glemme, men du bliver glad for det).

Kan sige for mit vedkommende så kan jeg mærke en forskel nu her 10 dage senere, jeg har stadig ondt, men mindre heldigvis, så har kunne tage morfinen ud af den daglige samling af smertestillende piller.
ottohansen

ottohansen

1 indlæg
  • Skrevet
Tilpasningsprocessen tager op til en måned, så du bekymrer dig tidligt.