1. Forum
 2. Debatten
 3. Sundhed
 4. Gentagene sår i mundvige.. Erfaringer?

Gentagene sår i mundvige.. Erfaringer?

andy300

andy300

11 indlæg
 • Skrevet

Hej piger,
Jeg har et rigtigt pinligt og grimt problem!
Jeg får med et par ugers eller måneders mellemrum revner/sår i mundvigene! Tit er det kun den ene side af gangen.
Har prøvet at Google det, og det kan åbenbart kaldes "angular cheilitis" (godt ligner mine de mindst klamme af de billeder, en Googlesøgning finder!).Tror ikke det er herpes, især da det altid kun kommer i mundvigene, og ikke reagerer på fx Zovir.

Jeg tager multivitamin hver dag, spiser sundt og træner 3-5 gange om ugen. Det har mere eller mindre stået på i flere år... Og er meget træt af det!!
Overvejer snart at gå til lægen, men min er ikke så forstående, og tror lidt hun vil feje det af bordet eller give mig herpes-behandling...
Ville høre om I havde nogle erfaringer med det? Tips, eller andre, der også har oplevet det?

Nainen

Nainen

295 indlæg
 • Skrevet

Jeg havde også en del problemer med det for nogle år siden. Jeg har så også noget eksem og tænkte at det måske kunne hænge sammen med det. Min læge sagde så at det godt kunne komme hvis man var meget tør i mundvigene, så man kunne eventuelt prøve at smøre det nogle gange dagligt med en creme til tør hud (eller en ret fed creme)

bunnycat

bunnycat

2459 indlæg
 • Skrevet

Mener det kan være tegn på mangel af et bestemt vitamin ..... mener måske det er B men kan ikke huske det

Det ville lægen kunne tjekke for dig

Desuden er der i mange læbepomader tilsat et stof der reelt kan gøre det værre (så man bliver afhængig af læbepomaden) men fx mentolatums læbepomade eller vaseline skulle være rigtig godt imod det.

TheMiss

TheMiss

68 indlæg
 • Skrevet

Jeg har det tit om vinteren i forbindelse med tørre læber og den kolde luft. Man får lige gabt og bum, så har man en sprække i mundvigen. Det er åndsvagt irriterende og tager hundrede år (flere måneder) om at hele, fordi det konstant går op, og huden rundt om bliver helt underlig . Jeg har hverken eksem eller noget andet, og jeg kender mange andre med samme problem, så det er hverken pinligt eller klamt, selvom huden bliver "mindre køn"
Jeg tror det eneste lægen kan gøre er at give dig en fed creme at smøre det med. Jeg bruger selv Eight Hour Cream, det lugter, men virker! Og husk at smøre det ind før du går ud i kulden, ellers bliver det bare ved. Det er ikke en mirakelkur, der virker på et par dage, men huden rundt om bliver pænere og har mindre tendens til at sprække igen

Nr.56

Nr.56

980 indlæg
 • Skrevet

Jeg har nøjagtig samme problem. Troede en overgang det var herpes, men fik både piller og creme mod det, og intet virker. Så har intet gyldent råd, men følger med her.

Nunchuck-

Nunchuck-

5930 indlæg
 • Skrevet

Jeg fik en creme hos lægen, og den hjælper mig. Jeg får det typisk, når jeg er forkølet eller det er koldt udenfor.

andy300

andy300

11 indlæg
 • Skrevet

Nunchuck- sagde:

Jeg fik en creme hos lægen, og den hjælper mig. Jeg får det typisk, når jeg er forkølet eller det er koldt udenfor.

Ved du evt. hvad cremen hed? Var det en creme mod forkølelsessår, eller én med antibiotika måske?

Nunchuck-

Nunchuck-

5930 indlæg
 • Skrevet

Den hedder Fucicort, jeg bruger det nemlig stadig sommetider.

 • Skrevet

Schüssler salze skulle kunne hjælpe. ved ikke om de findes i dk, men du kan købe dem på amazon.de.
Af tabletterne som man skal sutte på skal du bruge nr. 1 og 13. og salben til at smøre på nr. 8. salben skal smøres på ca. 5 gange om dagen. og tabletterne skal du tage 3-6 gange om dagen 1-3 af hver. Schüssler salze er mineraler som kroppen kan mangle og kan bruges til rigtig mange ting.
Jeg bor i Østrig og her bliver de brugt rigtig ofte mod mange forskellige ting. skal lige siges at jeg læser til sygeplejerske og kender til det fra sygehuset, så det er ikke bare hokus pokus

ROFLsmacker

ROFLsmacker

848 indlæg
 • Skrevet

Jeg havde det rigtig meget da jeg var mindre, og for mig betød det at min krop manglede C-vitamin. Det er måske værd at prøve at spise en citron inden du bruger mindre formuer på cremer og piller