1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Gratis tamponer

Gratis tamponer

sofienielsennn123

sofienielsennn123

1 indlæg
  • Skrevet
Kvinder bør have ret til gratis tamponer, betalt af samfundet. Det bør ikke være en byrde at være kvinder og betale dyre domme for nødvendige remedier. Hvad syntes i?
Lius

Lius

74 indlæg
  • Skrevet
Hvorfor lige tamponer og ikke bind? :) Jeg kommer også til at tænke på hvordan tamponerne skal udleveres? Skal der være fri adgang til tamponer ved toiletterne på skoler og arbejdspladser?
Rc

Rc

9 indlæg
  • Skrevet
År ved nu ikke rigtig om det er noget som skal være gratis men kan gå med til at det meget gerne må være billiger at købe enten bind eller tamponger tænker nemlig lidt at vis tamponger eller bind ska være gratis fordi vi kvinder bløde en gang i måndene i ca 3 til 8 dag eller der omkring så sku wc papirer da også være gratis da det er noget som økonomis også er dyet for at vi kan gå på wc
culpa

culpa

586 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Og hvor ville grænsen så gå for "nødvendige remedier"? Barberblade er vel også nødvendige for mænd i en vis udstrækning, det skal vel heller ikke ligge mænd til last at de får skæg? Eller taler vi kun og ekstra rettigheder til kvinder, for det ville da være diskrimination. Og hvad med babymad, det er jo også dyrt, toiletpapir, tøj, vand osv. Det er jo lidt en forudsætning i et moderne samfund at man tjener penge så man kan forsørge sig selv. Og hvordan skulle det i det hele taget fungere? Såfremt det blev udleveret på arbejdspladser og skoler ville folk uden arbejde jo ikke have mulighed for at få det udleveret, og hvis det skulle sendes til hver husstand ville det kun blive dyrere, og man ville næppe kunne bede private virksomheder om det. Statskassen er ikke en bundlås pengekasse, vi betaler nogle af de højeste skatter i verden og vi har allerede et presset sundhedsvæsen som man kunne argumentere for, er væsentlig vigtigere end at du ikke selv vil betale for ting til personlig hygiejne. Jeg tror at der er mange steder hvor pengene kunne bruges bedre. Så nej, jeg kan ikke se hvorfor vi skulle have gratis tamponer, det er en udgift på omkring 30kr om måneden, og der er jo desuden alternativer som genanvendelige menstruationskopper osv., så hvis man ikke vil betale de 30-50kr er der alternativer. Lad os sige at der ca. er 3 mio kvinder i Danmark og at det koster 30 for en pakke bind eller tamponer per kvinde, så vil det beløbe sig til 90 mio om måneden. Så ca. en milliard om året. Hvor skulle pengene komme fra?
Lani

Lani

65 indlæg
  • Skrevet
Det synes jeg bestemt ikke. Se det i et større perspektiv. Syge mennesker i Danmark betaler mange tusinde kroner for medicin, som de ikke kan få gennem staten. Der er selvfølgelig tilskud til noget medicin, og tilskuddet stiger jo mere medicin der købes, men det gælder altså ikke alt og disse mennesker kan have en meget stor egenbetaling hver måned. Det medicin har de brug for, for at overleve og opretholde deres dagligdag. Hvis vi skulle sætte ind et sted, så ville jeg umiddelbart starte dér. Tamponer er ikke livsnødvendige. Vi ville hade at bløde ud over det hele, men vi falder ikke døde om af det. Hvis vi skal snakke om byrden ved at være en kvinde, vil jeg hellere stemme for at kvinder kan få lov at have lovligt sygefravær, hvis de lider af meget stærke menstruationssmerter.
ItLars

ItLars

67 indlæg
  • Skrevet

Mest populære tråde