1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Har jeg stress?

Har jeg stress?

cubbles

cubbles

126 indlæg
  • Skrevet

Jeg ved godt at i ikke er læger og ved alt om dette. men måske er det bare en undskyldning for mig selv, at lige få lov til at hælde alle tankerne ud, og måske være heldig at få et råd eller to.

Jeg har været syg de sidste 3 år og har ikke haft en normal hverdag. Jeg vil så SINDYSG gerne i gang med noget, noget jeg brænder for. Eller det bilder jeg i hvert fald mig selv ind. Jeg keder mig herhjemme og føler mig meget alene. Jeg skal starte som julehjælper i magasin her om en uge og har 134 timer indtil 23 decmeber. Når jeg ser på min kalender og ser at der står arbejde de fleste dage, bliver jeg glad og glæder mig. Men stresser også allerede over at jeg så ikke får tid til kæresten, julegaveshopping, fredags øl, osv. Samtidig har jeg været i praktik i en butik, som jeg måske kan få en elevplads i. Men i dag tog jeg mig selv i at lyve om en kæmpe ting og på den måde slippe for at komme i praktik. Jeg ku bare ikke. Jeg lå i sengen og stirrede, følte ingenting. Jeg vidste bare at jeg ikke skulle derned i dag.

Jeg sidder aldrig i sofaen og slapper af. Jeg gør rent hele tiden. Støvsuger nærmest hver dag. tømmer opvaskemaskinen med det samme den er tom. Jeg skriver ned i en bog hvad jeg skal dagen efter, for ellers har jeg glemt det og kan ikke finde ro i hovedet. Jeg har taget på, ca. 4 kg over de sidste par uger. Jeg sover ok, men det er oså kun fordi jeg får sovepiller (grundet medicin) men jeg kan sagtens tage en middagslur på et par timer. Jeg har mørke render under øjnene, hvilket jeg aldrig har haft. Mave problember - forstoppelse.
Ved ikke om noget af dette giver mening. Og jeg tror også mange af jer tænker at jeg evt har en depression. Det har jeg også, i mild grad. Er på lykkepiller og har været det i 7 måneder. Men her på det sidste er alting bare blevet værre og føler mig magtesløs..

 

1987-male

1987-male

2541 indlæg
  • Skrevet
"Jeg kunne bare ikke".
Prøv at se om du kan skrue ned på alle de ting du gør, samtidig med, at du overvejer, om du skal nå alt. Øl osv.

"Jeg sidder aldrig i sofaen og slapper af. Jeg gør rent hele tiden. Støvsuger nærmest hver dag. tømmer opvaskemaskinen med det samme den er tom."
Ikke nødvendigvis depression. Min holdning er (og der er rigtig mange holdninger på det område) at depression viser sig mest ved inaktivitet. At man ikke har lyst til at gøre noget som helst i ens liv. Du spænder derudad, så jeg kan ikke se hvor depressionen skulle komme fra. Jeg er mere til OCD her, hvis der overhovedet skulle være noget. At opvasken skal tømmes med det samme, der må endelig ikke være noget i den. En form for klinisk tilgang til tingene, hvor ALT bare skal være i orden. Så for dig handler det om at finde ballancegangen, at gøre de ting du er rigtig god til, men samtidig også huske at slappe af og være i stand til at fjerne tankerne fra alt det man bare skal gøre. Start med små ting som du skærer ned på, hvis det bliver for hårdt, så få hjælp et sted :-) Du har et enormt potentiale i dig som kvinde, men husk at bruge dine evner lidt efter lidt og ikke alt på en gang, hvis du kan få din yin/yang til at spille sammen i stedet for at kæmpe imod hinanden, så kan du ikke blot hjælpe dig selv, men også hjælpe andre til at få et bedre liv, fordi overskuddet kommer af sig selv når du mærker ballancen mellem at give dig selv lov til at gøre de ting du gerne vil, men samtidig også lytte til kroppen og slappe af når den har brug for det :-)
Frk. Smilla

Frk. Smilla

3 indlæg
  • Skrevet
Dat faktum, at du ikke kan give dig selv lov til at få ro, men at du hele tiden skal holde dig i gang, kan godt være et signal om, at du er stresset. Det er også et "faretegn", at du ikke kan huske, hvad du skal dagen efter, og at du er nødt til at skrive det ned. 
For mig at se er det vigtigt, at man også kan give sig selv plads til at nyde tilværelsen, når man har overstået pligterne (såsom støvsugning, gå ned med skraldespanden osv.). Så længe, du føler en form for stress, er det dog svært at give sig selv denne plads. Jeg tænker, at det måske kan være en ide i første omgang at tage en stress-test på nettet for at få en indikation af, hvad dit stressniveau ligger på. Der findes forskellige af disse tests på nettet - fx denne fra Grow People og denne fra Terapihuset. Det var hvad jeg lige kunne finde, du kan selvfølgelig også selv lede ved at søge på Google. Du kan jo evt. tage forskellige test for at vurdere om de giver nogenlunde samme resultat, og så kan du derfra vurdere, om du bør opsage decideret rådgivning om behandling af stress.