1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. P piller , stop efter 17 år

P piller , stop efter 17 år

Myrkva

Myrkva

2 indlæg
  • Skrevet
Hej, jeg har taget p piller siden jeg var 15 år gammel ,grundet slemme menstruations smerter, sådan nogen hvor jeg lå fuldkommen forkrampede i 3-4 dage og ikke kunne komme af med afføring pga kramper i lænden og lårene, samt fik gigtpiller og morfin. P- piller hjalp og jeg er siden undersøgt 3 gange for endometriose uden at de har kunnet påvise noget ved scanninger. 

Jeg er nu 32 og har altså taget p piller i 17 år uden pauser, udover den måndelige pause. Jeg døjer med konstante hovedpiner og ultra sarte slimhinder i skeden og min gynækolog ville have jeg skal prøve en spiral, men det kan jeg slet ikke overskue. Jeg har prøvet minipiller hvilket fungerede forfærdeligt. Jeg kommer ikke til at forsøge mig med spiral, kan slet ikke overskue det. Det er helt udelukket. 

Jeg skal af p pillerne pga min alder og helbred. 

Når jeg har menstration i dag så er mine smerter reduceret, men er stadig plaget af kramper i lænd, lår, mave. Jeg frygter SÅ meget at det hele starter forfra når jeg stopper med  p piller, selvom jeg har hørt alle mulige ævle om at smerter bliver bedre med alderen. 

Så nu spørger jeg jer. Hvis i har brug p-piller i mange år og er stoppet, hvordan forløb jeres menstruation sig så ? Fik i mange smerter ? Oplevede i nogen fordele ved at stoppe ? Fik i måske pludselig pænere hud, mindre hovedpine eller noget helt andet ?? 
culpa

culpa

689 indlæg
  • Skrevet
Nu vil jeg ikke sige, at jeg brugte p-piller i mange år, men jeg brugte det da i en del år. Efter at jeg stoppede faldt mit blodtryk, jeg fik pænere hud, færre humørsvingninger, og jeg fik ikke længere kvalme og hovedpine hele tiden. Jeg har også altid haft kraftig menstruation, men jeg syntes ikke at smerterne blev værre af at stoppe på p-piller. Jeg synes dog, at mine menstruationssmerter er meget mildere i perioder hvor jeg træner meget.