1. Forum
  2. Debatten
  3. Sundhed
  4. Proteinpulver med sukker/andre proteinkilder?

Proteinpulver med sukker/andre proteinkilder?

daphnie

daphnie

1 indlæg
  • Skrevet

Hej med jer vidende folk med mere erfaring indenfor kosttilskud end jeg selv!

Jeg har prøvet at tracke min kost lidt for at se om jeg får nogenlunde den rigtige mængde næring, bare i forhold til kulhydrater, fedt og protein.

Det jeg er kommet frem til er, at jeg som regel ikke får protein nok. Det er nok især fordi jeg er studerende og spiser så billigt som muligt, hvilket vil sige, at jeg sparer på kødet, og jeg er ikke mester i at inkorporere bønner og linser i alle mine retter. Jeg tænkte, at en nem måde at få mere protein på ville være via proteinpulver (shakes etc.), men jeg ville gerne finde noget med helt almindeligt sukker frem for sødestoffer.

Jeg ved hvad sukker gør ved kroppen og kan tage højde for det i min diæt, og er skeptisk overfor f.eks. sukralose, som er i meget proteinpulver. Se f.eks. dette: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856475/ og så anbefaler bl.a. Center for Science in the Public Interest at man undgår det baseret på de nuværende (mangelfulde) undersøgelser af stoffet.

Jeg er god til at researche men dårlig til at få ting gjort, eksempelvis at lave en smoothie hver dag. Derfor leder jeg efter noget proteinpulver, der smager godt i sig selv, f.eks. som shake, men som indeholder sukker som sødemiddel. Er det noget der eksisterer, og hvor kan det findes?

Jeg fik anbefalet weight gainer, men indholdet af kulhydrater i forhold til protein er for højt, da mit daglige indtag er på 17-1800 kalorier (for at holde min vægt hvor den er) - en shake skal helst ikke fylde en tredjedel af det :)

Jeg tager også gerne imod andre råd til at snige mere protein ind i min daglige kost :)