1. Forum
 2. Debatten
 3. Sundhed
 4. Sportskade!!!av hjælp!

Sportskade!!!av hjælp!

lulumuss

lulumuss

235 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg har fået en ordentlig sportskade på
Ryggen som gør sindsyg ondt - lige på knoglen. jeg føler mig virkelig handicappet. Jeg holder pause fra træning. Jeg har ikke brækket ryggen. Det er bare et meget hårdt slag og er så bange for at det ikke bliver bedre . Jeg tager ipren og kommer is på 10-15 minutter om dagen. Det lindre lidt på smerterne. nogle råd jeg fik fra hospitalet.

Har i nogle gode råd til hvordan jeg kan behandle det selv? Nogle erfaringer

Håber i kan hjælpe.

Wint

Wint

882 indlæg
 • Skrevet

Jeg ville passe meget på med at behandle det selv. Rygskader kan være rigtig farlige. Har du ikke fået en henvisning til en fysioterapeut?

littlesquirrel

littlesquirrel

352 indlæg
 • Skrevet

Jeg ville nok tage til min læge og få en henvisning til fysioterapeut, kiropraktor, speciallæge eller sådan noget..
Jeg fik selv en rygskade for 14 måneder siden, og selvom jeg har været ved både fysioterapeut og kiropraktor gik der længe inde jeg kunne begynde at træne og det er først nu jeg kan træne ordentligt igen.. Med det vil jeg egentlig bare sige, at det er dumt at lade være med at tage til lægen. Det kan være det havde taget endnu længere tid at komme over skaden hvis jeg ikke havde fået ordentlig behandling.

Men HVIS du endelig ikke vil til lægen, så går man vist aldrig galt af RICE-princippet...

lulumuss

lulumuss

235 indlæg
 • Skrevet

Nej det er et hårdt slag på knoglen ved ryggen så fysioterapeut kan i i dette til fælde overhovedet ikke hjælp. Jeg prøver at undgå kontakt med området helt da det kan forværre smerterne.

Men hvis merterne bliver ved efter weeenden har jeg tænkt mig at tage til min egen læge for at opsøge hjælp. Men lige nu er smerterne kraftige og synes ikke at ipren virker så godt sover elendigt om natter og savner allerede træning.

Jeg tager to ipren puller suppleret med 1 panodilpille.

lulumuss

lulumuss

235 indlæg
 • Skrevet

14 måneder!!! omg

Rice princippet?? hvad er det?

bør jeg tage noget stærkere smertestillende?er ibrofen orifom ikke bedre end ipren eller er det samme?

jeg ringer til lægen på mandag...

littlesquirrel

littlesquirrel

352 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Synes lægen lyder som en god ide.. Måske en kiropraktor kan hjælpe. De er jo uddannede til at arbejde med/tjekke knogler, led osv. på en helt anden måde end din egen læge eller den læge du møder på skadestuen/ved vagtlægen..

Og ja.. 14 måneder.. Men det er så inklusiv genoptræning osv.. et halvt års fuldstændig træningspause kræver jo genoptræning..

Du kan nok ikke rigtig tage noget smertestillende der er stærkere, uden at du får nogle piller af lægen/vagtlægen.
Jeg fik at vide at jeg måtte tage 3 ipren og 3 panodiler 5-6 gange dagligt for at holde smerterne nede..Men MAKS 4 dage i streg. Det vil jeg dog ikke anbefale da det er meget mere end de anbefaler på pakken.. Og i øvrigt giver det en SINDSYG hovedpine Men du kan i hvert fald godt tage 2 ipren og 2 panodil på en gang. De indeholder forskellige virkningsstoffer.. Ipren indeholder ibuprofen og panodiler indeholder paracetamol, ligesom pamol og pinex.. Så om du tager panodiler, pamol eller pinex er sådan set ligegyldigt.. Ibuprofen Orifarm indeholder vist også bare ibuprofen, så om du tager dem eller ipren er et fedt. Det eneste der kan være forskel er hvor meget stof der er i, og hvis der er mere i ibuprofen end i ipren må du bare tage tilsvarende færre piller, da det er mængden af virkende stof der er afgørende.

lulumuss

lulumuss

235 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

noerlund sagde:

Nej okay. Men måske en kiropraktor kan være til hjælp. Eller i hvert fald tjekke at der ikke er sket en voldsom skade i din ryg! Det er jo netop det de er uddannet til, på en helt anden måde end den læge du møder hos vagtlægen eller din egen læge..

Med hensyn til pillerne. Jeg fik at vide at jeg godt måtte tage 3 ipren og 2 panodil 4-5 gange dagligt i nogle dage.. Men det er jo mere end anbefalet, så ved ikke rigtig om jeg vil råde dig til det. I øvrigt giver det en SINDSYG hovedpine..
Dog må du i hvert fald godt tage 2 panodil og 2 ipren samtidig 3-4 gange dagligt. De indholder forskellige virkningsstoffer..

Okay, men var ikke hos vagtlægen - var hos skadestuen. En læge tjekkede min lunger og kunne se den var meget hævet så de sendte mig til akut-røntgen. Og fik af vide at der heldigvis ikke var noget brækket, og jeg skulle spise ibuprofen sammen med panodil. Bør jeg så tage til min læge alligevel?

tak var supplere med lidt mere smertestillende udover 2 ipren...

littlesquirrel

littlesquirrel

352 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

RICE-princippet: http://vorespuls.dk/artikel/rice-akut-skadebehandling

og så kan jeg da se at jeg ikke kan ramme de rigtige taster.. Der skulle stå at jeg måtte tage 3 ipren og 2 panodil 5-6 gange om dagen i maks 4 dage.. Det er jo ikke sådan når man får lidt travlt med at skrive

skidt&kanel

skidt&kanel

2556 indlæg
 • Skrevet

Hvis du fortsat har stærke smerter i morgen, ville jeg lige ringe til lægen og høre om muligheden for at få øge din dosis af ipren(Ibuprofen) til 1800 mg eller mere (Dosis kan faktisk forøges til max 2400 mg i følge aftale med lægen).

Jeg mener ikke at 400 mg ipren x4 + 1 g pamol x4 lyder af meget ift. de smerter du har på nuværende tidspunkt (Du kan ikke sove)
Jeg synes du skal snakke med din læge i morgen og så slå på at du ikke kan sove for smerterne!

Zilla

Zilla

3555 indlæg
 • Skrevet

Ring til din læge i morgen tidlig, hvis ibuprofen/paracetamol ikke hjælper nok. Måske vil h*n give dig noget stærkere. Som skidt&kanel skriver, så kan du godt tage højere dosis af ibuprofen. Du må ikke tage mere end 4 g paracetamol om dagen (4x2 tabl)

Mest populære tråde