1. Forum
  2. Debatten
  3. Support
  4. udenlandskorrespondent

udenlandskorrespondent

Ans

Ans

153 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Hej alle.

Jeg har en drøm om at uddanne mig til udenlandskorrespondent. jeg tror det kunne være et super spændende job. jeg elsker at rejse, er god til sprog og skrivning og derudover elsker jeg at opleve fremmed kultur. jeg har bare et problem: jeg kan simpelthen ikke finde noget info om uddannelsen!? jeg går ud fra at man skal læse til journalist før man kan uddanne sig videre til korrespondent, eller hvad?! Er der nogen derude, som ved noget om uddannelsen.. hvad skal man ha' i snit for at komme ind? hvad går arbejdet i store træk ud på? hvad tjener man? Er det svært at uddanne sig til korrespondent? og hvor lang tid tager det?

Håber der er en, som ved noget.

på forhånd tak (:

Signe

Signe

175 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Hej Ans,
der er jo mange typer udenlandskorrespondenter. Jeg selv er journalist, så jeg kender jo bedst til den slags korrespondenter. En udenlandsreporter arbejder for medierne, hvor han eller hun aflægger rapport om, hvad der sker i et bestemt land eller en politisk begivenhed. Nogle korrespondenter rejser i hele verden, som Ulla Terkelsen, mens andre har et fast sted, som Minna Skau fra NY og Samuel Rachlin, der på et tidspunkt var korrespondent i Moskva.

Et godt sted at starte er på journalisthøjskolen og så suplere med en overbygning inden for samfundsfag, politik og kulturelle forhold. Du skal nemlig have interesse stor for politik og kulturelle forhold. Tænk på Ulla Terkelsen, hun er jo simpelthen så ufatteligt klog, og ved meget om meget, og det er jo fordi at hun suger viden til sig. Så ja, det er svært, hvis du ikke interesserer dig for politik og et lands kultur.

Det tager meget lang tid og du skal være heldig, hvis du bliver en af de få udvalgte, men hvis det er dit mål, så er det jo bare med at komme op på hesten og begynde det benhårde arbejde. Og når du er nået dertil, så kommer du til at tjene kassen - hvor meget ved jeg ikke, men sådan en som Ulla Terkelsen tjener RIGTIG godt, men hun er også meget dygtig.

Held og lykke med det

Ans

Ans

153 indlæg
  • Skrevet

tusind tak for dit brev. det hjalp mig ihvertfald godt på vej

sysser

sysser

16 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Deleted

Seneste tråde