1. Forum
 2. Debatten
 3. Woman Søger
 4. Woman søger: Har du brugt madallergi som undsky...

Woman søger: Har du brugt madallergi som undskyldning for ikke at spise?

CordeliaW

CordeliaW

113 indlæg
 • Skrevet

Kære alle sammen,

Vi sætter i en ny serie i Woman fokus på, hvordan samfundets fokus på sundhed, påvirker os. I et afsnit vil vi gerne undersøge, hvordan vores forhold til gluten og laktose har udviklet sig i takt med, der er kommet mere og mere viden om madallergier.

Vi vil gerne blive klogere på, hvor mange der for eksempel undgår gluten, fordi de er allergiske, og hvor mange der gør det, fordi de gerne vil undgå stivelse og fødevare, de regner for at være usunde.

Jeg vil meget gerne i kontakt med dig, hvis du i en periode har sagt, du var allergisk overfor bestemte fødevarer, så du kunne undgå at spise dem, fordi du gerne ville tabe dig eller være sundere.

Har du sagt, du havde en fødevareallergi, selv om du aldrig havde fået lægens ord for det? Så vil jeg enormt gerne høre fra dig? Skriv en mail til mig på [email protected] Jeg vil også gerne høre fra dig, selv om du bare gerne vil dele dine erfaringer med mig til baggrund, så jeg kan blive klogere på emnet.

Kærlig hilsen

Cordelia Weber, Journalist på Woman

foodismyaddiction

foodismyaddiction

2457 indlæg
 • Skrevet

Jeg har altid og sige stadig at jeg ikke kan tåle appelsiner. Slog ud af dem en gang som barn og det var en rigtig grim oplevelse og har ikke turde spise dem siden. Kan godt tåle appelsinjuice, så tror ikke jeg er såååå allergisk igen. Men kan ikke lide en helt appelsin og så er det sku bare nemmere at sige at man ikke kan tåle dem så begynder folk ikke med deres ååååårh du er kræsen og bla bla

anilara

[slettet bruger]

0 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
jeanette.s.chr@gmail.com

[email protected]

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Har aldrig fået det bekræftet af min læge, men er sikker på, at jeg enten er allergisk eller intolerant overfor gluten, da mine maveproblemer altid opstå efter, at jeg spiser noget med gluten i. Om der er noget i det ved jeg ikke med 100% sikkerhed, men jeg siger til fok, at jeg ikke kan tåle det så jeg ikke ender med at få mad med gluten i. Det er ikke sjovt at skulle lide af dårlig mave flere dage efter fordi jeg har spist noget med gluten i.

lenaandersen

lenaandersen

2 indlæg
 • Skrevet

Jeg har i længere tid forsøgt at tabe mig, men har desværre ikke haft held af det. Derfor opsøgte jeg en akupunktør som var uddannet TFT-terapeut. Vi fandt sammen frem til at jeg skulle prøve at undgå laktose og gluten, fordi han havde en mistanke om, at min tarm ikke kunne nedbryde disse to ting. Det har hjulpet mig og den første måned tabte jeg mig 5 kilo rent fedt. Jeg er begyndt at leve efter stenalderkost-principperne og jeg har derved fået det meget bedre i maven

Rikke2011

Rikke2011

675 indlæg
 • Skrevet

Jeg har irriteret tyktarm. Det har jeg ikke været begejstret for at fortælle, så jeg har brugt allergi som undskyldning

lulala

lulala

4813 indlæg
 • Skrevet

jeg har aldrig brugt allergi som en undskyldning. men jeg har en gang været vegetar. og i en kort periode havde jeg også anoreksi. min vegetarisme var en perfekt undskyldning for at undgå at spise.

Badaboom

Badaboom

538 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Jeg har Ibs (irriteret tyktarm) hvor jeg skal undgå visse fødevare som frukaner (i mel fx) laktose, fruktose og så videre. Dog har jeg perioder hvor jeg spiser som jeg vil 😁

lorena

lorena

13 indlæg
 • Skrevet

Jeg er laktoseintolerant og har gået det testet ved lægen. Da jeg samtidig har en spiseforstyrrelse må jeg indrømme, at jeg nogle gange godt kan finde på at bruge det som undskyldning; at jeg ikke tåler lactose.

- Jeg har sågar holdt mig fra alkohol det sidste halve år, i et forsøg på at spare kcal fra de flydende genstande (man er vel spiseforstyrrede), hvilket jeg har undskyldt med at jeg er "på nogle nye, stærke piller for laktoseintolerance. (Det skal lige siges, at jeg er 19, hvilket er en tid hvor ens socialliv hænger meget sammen med alkohol)

CecillieL

CecillieL

1943 indlæg
 • Skrevet

Jeg kan godt finde på at sige, at jeg ikke kan tåle appelsiner og mælk, fordi jeg får utrolig ondt i maven af det. Jeg er aldrig blevet testet for det, men blot fået besked om måske at undgå det, netop fordi der var den sammenhæng.
Jeg kender derudover også vegetarer, der sidder at de har fysiskeproblemer, sådan at de ikke kan spise kød. Selv har jeg dog intet problem med at vedkende, at jeg er vegetar.